חדשות שוק ההון

הדרמה בשוק הטבק: דיפלומט קוטפת לגלוברנדס חוזה של 2.2 מיליארד ש”ח בשנה

החוזה, שנלקח מחברת גלוברנדס, צפוי להניב הכנסות עתק ברוטו, אך בדיפלומט מבהירים כי מוקדם עדיין לקבוע את השפעותיו המדויקות על השורה התחתונה

  • חדשות ספונסר
  • 1
הדרמה בשוק הטבק: דיפלומט קוטפת לגלוברנדס חוזה של 2.2 מיליארד ש”ח בשנה
  • ירון בלום, מנכ"ל קבוצת דיפלומט
  • צילום: קרן בן ציון

חברת דיפלומט אחזקות מדווחת היום (ד’) על הישג אסטרטגי משמעותי: חברת הבת שבבעלותה ובשליטתה המלאה, "דיפלומט מפיצים (1968) בע"מ", זכתה במכרז של חברת International Services Ltd JT (JTI) להפצת מוצרי טבק ועישון בישראל. בעקבות הזכייה, חתמו השתיים על הסכם הפצה בלעדי, אשר מעביר לדיפלומט את הזיכיון הנחשק שבו החזיקה עד כה המתחרה גלוברנדס.

על פי הערכות החברה, היקף ההכנסות ברוטו בגין ההסכם צפוי לעמוד על סכום עתק של כ-2.2 מיליארד שקל בשנה. עם זאת, חשוב לציין כי נתון זה כולל מס קנייה בשיעור גבוה במיוחד של כ-80%. מועד תחילת ההפצה בפועל נקבע לחודש פברואר 2027 (או מועד מוקדם יותר במידה והצדדים יסכימו על כך), ותקופת ההתקשרות תימשך כחמש שנים – עד ליום 31 בדצמבר 2031.

מערך הפצה ייעודי ומנגנון תגמול מבוסס ביצועים

כדי לעמוד בדרישות החוזה, דיפלומט צפויה להקים מערך הפצה ייעודי למוצרי הטבק והעישון, כאשר להערכתה עלות הקמתו אינה מהותית לחברה. במסגרת חלוקת העבודה, חברת JTI תישאר האחראית על הייבוא, השיווק וסימון המוצרים, בעוד שדיפלומט תפעל כמפיצה הבלעדית בשוק המקומי (בכפוף להמצאת בטוחות וערבות בנקאית). יחד עם זאת, ל-JTI תעמוד הזכות, החל מהשנה השנייה להסכם, לצמצם את היקף המכירות באמצעות דיפלומט בשיעור של עד 20% ביחס לממוצע השנה הראשונה.

מנגנון התמורה של דיפלומט יורכב משני נדבכים: רכיב הכנסות ישיר ממכירת מוצרי הטבק בישראל, ורכיב גמול נוסף מצד JTI שישולם במידה ודיפלומט תעמוד ביעדי ביצוע (KPIs) קפדניים שהוגדרו מראש. החוזה כולל גם התחייבויות לכמויות רכישה מינימליות על פי תחזית שנתית, וכן סעיפים מקובלים של סודיות, קניין רוחני, אי-תחרות והגנת הפרטיות.

צעד אסטרטגי עם סימני שאלה פיננסיים

בדיפלומט מגדירים את הצעד כ"מהלך אסטרטגי" שעשוי להשפיע באופן מהותי על פעילות ההפצה של הקבוצה בישראל, להרחיב את כיסוי השוק שלה ולהציע מגוון מוצרים רחב יותר ללקוחותיה.

לצד האופטימיות, בהנהלת החברה מסייגים ומבהירים כי בשלב זה אין ביכולתם לכמת באופן ודאי את מלוא ההשפעה הצפויה על התוצאות הכספיות של הקבוצה. אי-הוודאות נובעת בעיקר מהעובדה שהפעילות תחל רק בעוד חודשים ארוכים (בשנת 2027), וכן מגורמים משתנים כמו היקף ההזמנות בפועל, קצב מכירת המוצרים, שינויים רגולטוריים פוטנציאליים בשוק הטבק, ותנאי שוק ותפעול כלליים.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

  • אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש
  • 1
    המנכל המוכשר שבתמונה למד איתי בתיכון

אולי יעניין אותך