חדשות שוק ההון

אור ירוק למיזם הביוטי: קבוצת גולף ושסטוביץ קיבלו את אישור רשות התחרות

התנאי המתלה המרכזי הושג: הממונה על התחרות אישרה את הקמת הרשת המשותפת של גולף וחברת ביוטי אנד קו (מבית שסטוביץ). הרשת החדשה, שתתמקד במוצרי בישום, טיפוח ולייף סטייל, יוצאת לדרך

  • חדשות ספונסר
אור ירוק למיזם הביוטי: קבוצת גולף ושסטוביץ קיבלו את אישור רשות התחרות
  • צילום: דניאל אדרי

מהפך חיובי ומהיר בדרך להקמת רשת הביוטי והלייף סטייל החדשה בישראל: קבוצת גולף דיווחה לבורסה כי המיזם המשותף שלה עם חברת "ביוטי אנד קו בע"מ", חברה בת של ענקית השיווק שסטוביץ, קיבל את ברכתה הרשמית של רשות התחרות. אישור הממונה מסיר את התנאי המתלה המרכזי שעמד בפני העסקה, ומאפשר לצדדים להתקדם רשמית להקמת החברה המשותפת.

על פי הסכם המייסדים שנחתם בין החברות, השתיים יקימו חברה משותפת בבעלות שווה (50% לכל צד), שמטרתה להקים ולהפעיל רשת חנויות במיצוב ייחודי. הרשת החדשה תתחרה בשוק הביוטי המקומי ותעסוק במכירת מוצרי בישום, טיפוח, איפור ו-Lifestyle.

חלוקת הכוחות: גולף על התפעול, שסטוביץ על המותגים

ההסכם מגדיר הפרדה ברורה ותחומי אחריות משלימים בין שתי הענקיות:

קבוצת גולף תהיה אמונה על הפן הלוגיסטי והאופרטיבי. היא תספק שירותי ניהול ותהיה אחראית על הקמת החנויות פיזית, התפעול השוטף שלהן, ניהול כוח האדם, מערכות המידע והתפעול המסחרי.

שסטוביץ תביא למיזם את המומחיות ארוכת השנים שלה בעולמות התוכן והמותגים. היא תהיה אחראית על מיתוג הרשת, השיווק, ההדרכות המקצועיות של נציגי המכירות וקביעת תמהיל המוצרים הספציפי שיימכר בחנויות.

שני הצדדים התחייבו לספק מוצרים לחברה המשותפת בהתאם למנגנון תמחור שהוסכם מראש, כאשר יתר תנאי התשלום יהיו כמקובל אצל כל אחד מהצדדים.

ניהול שוויוני ומנגנוני הגנה קשוחים

החברה המשותפת תנוהל באמצעות דירקטוריון שבו ימונה מספר שווה של דירקטורים מטעם גולף ומטעם שסטוביץ, והיא תפעל על בסיס תוכנית עסקית ותקציב שיאושרו על ידי שניהם. החלטות מהותיות – דוגמת שינוי מבנה ההון, פתיחה או סגירה של חנויות, עסקאות עם צדדים קשורים ושינויים מבניים – יחייבו הסכמה משותפת בלבד (זכות וטו הדדית).

מימון הפעילות יתבסס על הלוואות או ערבויות בעלים ומימון בנקאי. בהסכם נקבע מנגנון הגנה קפדני לפיו אם אחד הצדדים לא יעמיד את חלקו במימון, הצד השני יוכל להשלים את החסר – מה שיוביל לדילול החזקותיו של הצד המפר.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך