חדשות שוק ההון
דוחות כספייםאורמת עקפה את התחזיות ברבעון השני והעלתה את התחזית השנתית
הכנסות החברה ברבעון הסתכמו בכ-258.8 מיליון דולר, עלייה של כ-10.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד; תחזית ההכנסות לשנת 2026 הועלתה לטווח של 1.15–1.20 מיליארד דולר
- דורון בלשר, מנכ"ל אורמת
- צילום: ניר סלקמן
תקציר הכתבה
אורמת טכנולוגיות פתחה את עונת הדוחות עם תוצאות חזקות לרבעון השני של 2026, שהכו את תחזיות האנליסטים כמעט בכל הפרמטרים המרכזיים. הכנסות החברה ברבעון הסתכמו בכ-258.8 מיליון דולר, עלייה של כ-10.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, וזאת לעומת תחזיות השוק שעמדו על כ-240.3 מיליון דולר. הרווח הנקי המתואם הסתכם בכ-31 מיליון דולר, עלייה של כ-6.5%, המשקף רווח מתואם של 0.50 דולר למניה - כמעט פי שניים מתחזיות האנליסטים, שעמדו על 0.27 דולר למניה. ה-EBITDA המתואם עלה בכ-6.9% לכ-143.9 מיליון דולר, מעל תחזיות השוק שעמדו על כ-135.5 מיליון דולר. התוצאה נתמכה בביצועים חזקים במגזר החשמל ובזינוק של כ-195% בהכנסות תחום אגירת האנרגיה.
אורמת טכנולוגיות פתחה את עונת הדוחות עם תוצאות חזקות לרבעון השני של 2026, שהכו את תחזיות האנליסטים כמעט בכל הפרמטרים המרכזיים. החברה דיווחה על צמיחה דו-ספרתית בהכנסות, זינוק חד בפעילות אגירת האנרגיה והעלאת התחזיות לשנת 2026 כולה. המשקיעים הגיבו בחיוב, ומניית החברה עלתה בכ-4.9% במסחר המאוחר בוול סטריט.
הכנסות החברה ברבעון הסתכמו בכ-258.8 מיליון דולר, עלייה של כ-10.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, וזאת לעומת תחזיות השוק שעמדו על כ-240.3 מיליון דולר. הרווח הגולמי צמח בכ-20.8%, על רקע שיפור ברווחיות הפעילות.
בשורה התחתונה רשמה אורמת רווח נקי מתואם של כ-31 מיליון דולר, עלייה של כ-6.5%, המשקף רווח מתואם של 0.50 דולר למניה - כמעט פי שניים מתחזיות האנליסטים, שעמדו על 0.27 דולר למניה.
הרווח הנקי החשבונאי הסתכם בכ-27.1 מיליון דולר, לעומת כ-28 מיליון דולר ברבעון המקביל. בחברה הסבירו כי הירידה הקלה נבעה בעיקר ממחיקה של כ-6.6 מיליון דולר בגין פרויקטים בתחום אגירת האנרגיה שהוחלט שלא להמשיך לקדם.
גם בשורת הרווח התפעולי נרשמה הפתעה חיובית: ה-EBITDA המתואם עלה בכ-6.9% לכ-143.9 מיליון דולר, מעל תחזיות השוק שעמדו על כ-135.5 מיליון דולר. התוצאה נתמכה בביצועים חזקים במגזר החשמל ובזינוק של כ-195% בהכנסות תחום אגירת האנרגיה, שהסתכמו בכ-42.8 מיליון דולר, בעיקר הודות להפעלת מתקנים חדשים ולעלייה במחירי החשמל בשוק החופשי.
במקביל לתוצאות הכספיות, אורמת דיווחה על המשך התרחבות פעילותה בעולם. במהלך הרבעון הפעילה החברה תחנת כוח חדשה ברפובליקה הדומיניקנית, המשיכה לקדם מתקן אגירת אנרגיה בקליפורניה, הרחיבה את פעילות הפיתוח באינדונזיה, והתקדמה בהשקת יחידת הייצור החדשה Ormega100 ובפיתוח טכנולוגיות גיאותרמיות מתקדמות (EGS).
על רקע התוצאות החזקות, העלתה אורמת את תחזית ההכנסות לשנת 2026 לטווח של 1.15-1.20 מיליארד דולר, לעומת תחזית קודמת של 1.11-1.16 מיליארד דולר. במקביל העלתה החברה גם את תחזית ה-EBITDA המתואם השנתי לטווח של 630-650 מיליון דולר, מה שמעיד על ביטחון ההנהלה בהמשך הצמיחה במהלך השנה.
דורון בלשר, מנכ"ל החברה, מסר: "תוצאות הרבעון השני שלנו ממחישות את המשך היישום המוצלח של אסטרטגיית הצמיחה שלנו. הצגנו צמיחה דו ספרתית בהכנסות תוך הגדלת הרווח הגולמי ביותר מ-20%, עובדה המשקפת את האיתנות והאיזון של שלושת מגזרי הפעילות שלנו. לאור הביצועים החזקים במחצית הראשונה והמומנטום החיובי בפעילות העסקית שלנו, אנו מעלים את תחזית ההכנסות וה-EBITDA המתואם לשנת 2026 כולה. מגזר החשמל המשיך במומנטום החיובי שלו במהלך הרבעון, בין היתר הודות לתרומה של תחנת הכוח הגיאותרמית Blue Mountain אשר נרכשה ביוני 2025, ביצועים טובים יותר בתחנות הכוח Olkaria ו-Puna, ו- curtailments נמוכים יותר בארה"ב בהשוואה לאשתקד. מגזר אגירת האנרגיה סיפק רבעון נוסף יוצא מן הכלל, עם הכנסות שצמחו כמעט פי שלושה לעומת אשתקד. השילוב של תוספת נכסים, זמינות נכסים גבוהה ותעריפי merchant גבוהים יותר, ממחישים את הערך הטמון באסטרטגיה שלנו לשלב בין הכנסות חוזיות ארוכות טווח עם חשיפה סלקטיבית לשוק ה-Merchant, על מנת למקסם את התשואות תוך כדי שמירה קפדנית על ניהול הסיכונים.
"בנוסף לתוצאות הרבעוניות החזקות שלנו, אנו ממשיכים להשקיע בבפיתוח הפרויקטים שיסייעו לצמיחה שלנו. מתחילת השנה, הגדלנו את כושר הייצור שלנו ב-155 מגה-וואט הכוללים את התוספת של Hoku, מתקן סולארי ואגירת אנרגיה, מתקן אגירת האנרגיה Shirk, השלמנו את ההרחבה של Cove Fort בהיקף של 5 מגה-וואט והתחלנו להפעיל לאחרונה את תחנת הכוח הגיאותרמית בדומיניקה עם הספק של 10 מגה-וואט. יש לנו כיום פרויקטים בהקמה במגזר החשמל בהיקף של 202 מגה-וואט, כולם עם הסכמים ארוכי טווח למכירת חשמל (PPA), בנוסף במגזר אגירת החשמל אנחנו בשלבי הקמה של 497 מגה-וואט / 1,888 מגה-וואט שעה של פרויקטים, אשר מהווים עדות מוחשית להמשך הצמיחה שלנו. השילוב של עלייה בביקוש לאנרגיה מתחדשת ויציבה והשיפור בתעריפי החשמל, מחזקים את ביטחוננו ביכולת להשיג את יעדי הצמיחה ארוכי הטווח שלנו."
עדכון EGS
בלשר המשיך: "המשכנו להתקדם משמעותית באסטרטגיית פיתוח יכולות ה-EGS שלנו במהלך הרבעון. במישור התת-קרקעי, קידמנו את שני הפיילוטים עם SLB ו-Sage Geosystems לקראת היישום שלהם בשטח, כאשר כל אחד מהשותפים נקט בצעדים משמעותיים לקראת הטמעת הטכנולוגיה בקנה מידה מסחרי. בפרויקט בתחנת Desert Peak עם SLB, השלמנו בניתוח הנתונים הגיאופיזיים, עדכנו את המודל התת-קרקעי, התקדמנו עם קבלת ההיתרים, החלנו ברכש של הציוד הנדרש לפרוייקט ואנו נמצאים בשלבים הסופיים של בחירת הספקים לקראת הקידוח המתוכנן ברבעון הרביעי של 2026. בפיילוט של Sage Geosystems, בחרנו לפיילוט את אחת מתחנות הכח שלנו בנבדה, התקדמנו עם קבלת ההיתרים ואנו לקראת השלמת הרכש של ציוד ושירותי קידוח כמו כן התקדמנו בעבודות ההנדסיות לשילוב הטכנולוגיה שלהם בתחנת הכוח שנבחרה.
"אנו פועלים במקביל להגדלת צבר הקרקעות המשמעותי שלנו וזכויות המים הנדרשים על מנת לתמוך בפיתוח העתידי של EGS, בנוסף החברה הגישה בקשות לחיבורי רשת חדשים, במטרה לבנות צבר משמעותי של פרוייקטי EGS אשר יאפשר לנו להאיץ את פיתוח הפרויקטים שלנו.
"בנוגע לטכנולוגיה על פני הקרקע, השקנו את יחידת הייצור החדשה שלנו Ormega100 המהווה התקדמות משמעותית ביכולתנו להמיר משאבי EGS תת-קרקעיים לחשמל בקנה רחב (grid-scale) על ידי חיבור יכולות פיתוח במעלה הזרם (upstream) עם ייצור במורד הזרם (downstream) בקצב מואץ. אנו צופים כי יוזמות אלה במקביל לפעילות שלנו עם שותפינו בפיילוטים מציבות אותנו לקראת אפשרות להאצת המסחור של טכנולוגיות EGS ולממש בפועל את הביקוש הגובר לאנרגיה גיאותרמית מהדור הבא."
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
הוסיפו תגובה לכתבה
-
4
תודה
-
3
גרף בארץ
-
2
בוקר טוב יכול לצייר אותה?
-
1
אחלה דוח..מוזר שככה היתה חלשה