הנפקות IPO בוול סטריט
סיכום שנת 2016 בתחום ההנפקות (IPO) ארה”ב
סקטור הבריאות שלט בתחום ההנפקות בשנה החולפת, ואחריו הטכנולוגיה והפיננסים. אז למי שיחק מאז הקלף?
- גליה ירוסלבסקי
תחום ההנפקות החדשות (IPO) בארה"ב מסיים שנה שנייה ברציפות של ירידה ניכרת בכמות החברות החדשות שמצטרפות. 105 שמות חדשים בלבד לעומת ה-170 בשנת 2015 וכ- 275 חברות חדשות בשנת 2014. יחד עם זאת, הן היו איכותיות והניבו תשואה מצטברת של כ-32%. יותר מ- 70% מהחברות אשר הונפקו לראשונה בשנת 2016 הצליחו לשמור על מחירי החיתום שלהן ולהיסחר מעליהן.

מקור: renaissancecapital.com
יותר ממחצית (53) ההנפקות החדשות בשנת 2016 הצטרפו לסקטורי הבריאות והטכנולוגיה, ההולכים ומתפתחים יותר ויותר, עם מחזורי מסחר גבוהים והזדמנויות רבות עבור המשקיעים וסוחרי היום. במקום האחרון ברשימת ההתעניינות זכה סקטור החומרים הבסיסיים, כאשר חברה אחת בלבד הונפקה בתחום.

מקור: iposcoop.com
המנצחות והמפסידות ביותר של שנת 2016
החברה שהצליחה לשלש את מחירה ההתחלתי והפכה לכוכבת בסקטור הבריאות - היא חברת AVEXIS אמריקאית (AVXS), העוסקת בריפוי גנטי, מפתחת ומשווקת טיפולים חדשניים עבור החולים הסובלים ממחלות גנטיות נוירולוגיות, הנמצאים בסכנת חיים. AVEXIS הוקמה בשנת 2010 עם צוות של כ-18 מדענים המתמחים בביוטכנולוגיה, ותוך פחות מעשור הצליחה החברה להבריא אלפי מטופלים, כאשר 90% מתוכם הבריאו באופן מלא תוך פחות משנתיים מתחילת הטיפול.

גם ההנפקה המאכזבת ביותר לשנת 2016 נמצאת בסקטור הבריאות. חברת HOLDINGS KADMON (KDMN) מארה"ב, העוסקת בגילוי, פיתוח ומסחר של מולקולות קטנות לטיפול במחלות אונקולוגיות. עוד בטרם הופעתה הראשונה במגרש הציבורי של וול סטריט, ניתן היה לצפות לביצועים חלשים אשר נבעו מחוסר אטרקטיביות של מוצריה ותחרות גדולה של התחום עם גופי ענק מוכרים וותקים, לא זכתה לתמיכתם של החתמים המובילים וערכה נחתך ביותר מ- 50%.

עשרות חברות נוספות כבר גילו את רצונם להצטרף לבורסה הגדולה והמותית ביותר בעולם – בורסת ארה"ב, נמשיך לעדכן אותם, בהצלחה!
הכותבת - גליה ירוסלבסקי, מייסדת קרן גידור GRIZZLY
מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
”זולות בצורה טיפשית”: הציוץ של אקמן שהקפיץ שתי מניות בעד 41%
-
ביש מזל: ולוריקס - המפעל היחיד של אירוסול נפגע מירי טילים
-
השותפה השקטה של לוקהיד מרטין: הכירו את אר.אס.אל היהלום הביטחוני ממגדל העמק
-
פגיעה במתחם וילאר בפתח תקווה: נזק כבד לאחד המבנים
-
הזינוק בהכנסות לא מנע את העמקת ההפסד: עין שלישית מסכמת שנה מאתגרת
הוסיפו תגובה לכתבה
-
1
כתבה מצויינת, מדור איכותי ביותר, כותבת וסוחרת מעולה!