נעילה מעורבת בבורסה: אלקטריאון קפצה ב-4%, מימון ישיר עלתה ב-6%
  • צילום: דורון מיטרני
הצטרפו לערוץ העדכונים שלנו

המסחר ננעל היום במגמה מעורבת במדדי הבורסה המובילים. בסיכומו של יום מדד ת"א-35 עלה בכ-0.1% מדד ת"א-90 ירד בכ-0.3%, ומדד ת"א 125 נותר ללא שינוי. בארה"ב המדדים נסחרים כעת בירידות שערים כאשר מניית NVIDIA נחלשת בכ-5.9%.

בשוק המקומי – במדד ת"א 125 בלטו נקסט ויז’ן (פירוט בהמשך), מימון ישיר 6%+, בית שמש 4.7%+ ואלקטריאון 4%+. סקטור הטכנולוגיה עלה מעט היום כאשר מדד טק עילית הוסיף כ-0.5% ומדד ת"א טכנולוגיה הוסיף בכ-0.3%. בלטה מניית נקסט ויזן אשר זינקה בכ-6.5% לאחר שהודיעה על קבלת הזמנה לרכישת מצלמות ומוצרים בהיקף של כ-12.1 מיליון דולר.

ירידות שערים נרשמו במדדי הנדל"ן, כאשר ת"א מניב חו"ל ירד בכ-1.6%, מדד ת"א בנייה ירד בכ-1.4% ומדד ת"א נדל"ן ירד בכ-0.9%. בלטו בירידות אשטרום קבוצה 6.9%-, פרשקובסקי 3.4%- ואלקטרה נדל"ן 3%-. מדד המניות הבינוניות ת"א SME60, ירד היום בכ-0.7%.

המסחר בשוק איגרות החוב נסגר היום כמעט ללא שינוי, כאשר נרשמו ירידות שערים קלות באיגרות החוב הממשלתיות באפיק השיקלי והצמוד לטווח הארוך, וכן ירידות שערים קלות באיגרות החוב הקונצרניות השיקליות.

שערו היציג של הדולר ירד מעט היום (0.25%-) ונסגר על 3.627 שקלים, אך כעת נסחר בעלייה של כמחצית האחוז ועומד על כ-3.6462 שקלים. שער היציג של האירו גם כן ירד מעט היום (0.2%) ושערו נסגר על 3.7753 שקלים.

נקסט ויז’ן (6.5%+) – דיווחה כי קיבלה הזמנה לרכישת מצלמות ומוצרים בהיקף של כ-12.1 מ’$, לאספקה ב-2025.

אופקו (דואלית) (2.7%) – דיווחה כי חברת הבת מודקס מודיעה על כניסה לניסוי בפאזה ראשונה לחיסון נגד נגיף אפשטיין-בר.

גילת (דואלית) (0.8%) – דיווחה כי השלימה את העסקה לרכישת Stellar Blu Solutions.

12:40

יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל במגמה מעורבת. ת"א 35 מטפס ב-0.4%, מנגד ת"א 90 מאבד 0.3%. מדד הבנקים מוסיף 0.36% ומדד הנדל"ן עולה ב-0.6%.

אשטרום מאבדת כ-6% מערכה במחזור מסחר של מעל 25 מיליון שקל, וזאת על רקע כוונתה לגייס הון בהנפקת מניות. בעלת השליטה הודיעה על כוונתה להשתתף בעד 100 מיליון שקל.

ארבה רובוטיקס מזנקת ב-8.6% בהמשך לזינוק החד שרשמה אתמול על רקע הדיווח על שיתוף פעולה עם אנבידיה - לכתבה המלאה.

נקסט ויז’ן דיווחה על עסקה משמעותית מלקוח קיים בהיקף של 12.1 מיליון דולר - לכתבה המלאה.

רותם שני עולה בכ-7% אחרי שחתמה על הסכם מכר והסכמי פינוי בינוי ביהוד.

קנזון, המועמדת לעבור לרשימת השימור, מזנקת במעל 90% על רקע מזכר הבנות שעליו דיווחה לעסקת מיזוג בדרך של החלפת מניות עם לבנון קוגן הפועלת בתחומי הרכש וההובלה.

מאקרו

הועדה המוניטארית החליטה להותיר את הריבית ללא שינוי, זו הפעם השמינית ברציפות, ברמה של 4.50%. חטיבת המחקר העלאתה את תחזית הצמיחה ל-2025 ל-4%. להערכת בנק ישראל סיכון האינפלציה נוטה כלפי מעלה, כך שהתנאים לשינוי בריבית עשויים להיווצר לכל המוקדם במהלך המחצית השנייה של 2025, כך שהריבית תרד במהלך השנה הבאה בין 0.25% ל-0.5%.