חדשות שוק ההון
דוחות כספייםשיכון ובינוי מציגה צמיחה של 6.2% בהכנסות וירידה של כ-18% ברווח התפעולי
ההכנסות עלו ל-2.37 מיליארד שקל והרווח הגולמי זינק, אך הרווח התפעולי ירד ל-232 מיליון שקל ירידה של כ-50 מיליון שקל ביחס לשנה שעברה
- עמית בירמן, מנכ"ל קבוצת שיכון ובינוי
- צילום: מיכה לבוטון
קבוצת שיכון ובינוי פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי של 2025: ההכנסות עלו בכ-6.2% לכ-2.37 מיליארד שקל, בעיקר בזכות פעילות הקבלנות בישראל ויזמות הנדל"ן בחו"ל. הרווח הגולמי זינק בכ-42% והגיע ל-392 מיליון שקל, שמשקפים שיפור ברווחיות הגולמית ל-16.6% לעומת 12.4% בשנה שעברה.
לצד זאת בולט נתון פחות חיובי: הרווח התפעולי ירד ל-232 מיליון שקל, לעומת 281 מיליון שקל ברבעון המקביל, שחיקה לרמה של 9.8% מההכנסות. הרווח הנקי לרבעון עלה ל-55 מיליון שקל, בעיקר בזכות שיפור ברווחיות הגולמית.
במהלך הרבעון נחתם הסכם למכירת 40% ממעונות הסטודנטים בתל אביב, עסקה שצפויה לייצר רווח של כ-135 מיליון שקל ולצמצם חוב בכ-400 מיליון שקל. בנוסף, לאחר המאזן חתמה החברה על הסכם למכירת פעילותה בניגריה, ממנו צפוי לה תזרים של 67–77 מיליון דולר.
צבר ההזמנות עומד על 18.6 מיליארד שקל, מתוכם 14.2 מיליארד בישראל, המשקפים המשך התמקדות בפרויקטי תשתית ומגורים בארץ.
בתשעת החודשים הראשונים של השנה הציגה החברה גידול של 16.5% בהכנסות ל-7 מיליארד שקל, זינוק של 47% ברווח הגולמי ועלייה קלה בלבד (4.3%) ברווח התפעולי, שהגיע ל-724 מיליון שקל. הרווח הנקי בתקופה התהפך להפסד השנה שעברה לרווח של 325 מיליון שקל.
מנכ"ל החברה, עמית בירמן, ציין כי שיכון ובינוי ממשיכה ביישום האסטרטגיה למיקוד בישראל וארה"ב ובהיערכות לפרויקט המטרו.
למרות שיפור חד ברווחיות הגולמית, הירידה ברווחיות התפעולית היא נקודת החולשה המרכזית בדוח. שחיקה של כמעט 50 מיליון שקל ברבעון ביחס לשנה שעברה מעידה על עלייה בעלויות, עיכובים, או רווחיות חלשה יותר בפרויקטים מסוימים.
בטווח הקצר, השוק עשוי להגיב בשלילה לשחיקה ברווחיות התפעולית, היא נתפסת אינדיקטור איכותי יותר מהכנסות גולמיות. מנגד, העסקאות למכירת נכסים באפריקה ותל אביב צפויות לחזק את המאזן, להקטין חוב ולהקל על לחץ פיננסי.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
מיקרוסופט בצומת דרכים: הזדמנות של פעם בעשור או סיכון שטרם תומחר?
-
עם תחזית מבטיחה והמלצה חיובית מהשוק: פתאל מכוונת ל-EBITDA של כ-2.6 מיליארד שקל
-
לאחר פיצוץ המשא ומתן בין ארה”ב לאיראן - לאן הולכים המדדים בשבוע הקרוב?
-
הכללים הישנים אינם תקפים עוד: המגזר שצפוי ליהנות משינוי כללי המשחק
-
מצור על הדולר? איראן משנה את חוקי המשחק במצר הורמוז