חדשות שוק ההון
עוברת קפיצת מדרגה מהותית: הסיפור המרכזי מאחורי דוחות טאואר
הסיפור המרכזי הוא הפיכתו של הסיליקון פוטוניקס מפוטנציאל עתידי למנוע שמשנה כבר כעת את קצב הצמיחה של טאואר
- שי זיגלמן, אנליסט מניות ביחידת המחקר של בנק הפועלים
- צילום: אביב גוטליב
טאואר פרסמה דוחות חזקים מהצפוי, עם צמיחה של 24% בהכנסות ושל 76% ברווח המתואם למניה לעומת אשתקד. ההכנסות הסתכמו ב-460 מיליון דולר, כ-1.5% מעל הקונצנזוס, והרווח המתואם למניה היה גבוה בכ-16% מהצפי. מעבר להפתעה ברבעון, השיפור החד ברווחיות והעובדה שכ-58% מתוספת ההכנסות לעומת הרבעון הקודם תורגמו לרווח גולמי מעידים כי הצמיחה מגיעה עם תמהיל איכותי יותר.
התחזית לרבעון השלישי ממשיכה את ההאצה: הכנסות של 520 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 31% לעומת אשתקד ושל 13% לעומת הרבעון השני, וכ-3% מעל תחזית הקונצנזוס.
הסיפור המרכזי הוא הפיכתו של הסיליקון פוטוניקס מפוטנציאל עתידי למנוע שמשנה כבר כעת את קצב הצמיחה של טאואר. קצב ההכנסות השנתי מהפעילות זינק מכ-180 מיליון דולר לפני שנה לכ-680 מיליון דולר, וצפוי לעבור מיליארד דולר ברבעון הרביעי.
התחייבויות הלקוחות והמקדמות ששולמו לשמירת קיבולת מספקות נראות גבוהה יחסית לביקוש, אך גם מחייבות את החברה לבצע בהצלחה תוכנית השקעות והרחבת קיבולת מורכבת.
להערכתנו, התוצאות והתחזית מחזקות את ההערכה שטאואר עוברת קפיצת מדרגה מהותית ואת המלצת "תשואת היתר" ברמת סיכון גבוהה. מחיר היעד עד כה, 305 דולר, יעודכן לאחר השלמת עדכון המודל.
*הכותב הוא אנליסט מניות ביחידת המחקר של בנק הפועלים*
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
עונת הדוחות בת”א מעלה הילוך: אלה החברות שיעמדו במוקד השבוע
-
ג’ין נכנסת לתחום סוכני AI קוליים: הסכם של כ-3.6 מיליון שקל עם וואן טכנולוגיות
-
משבר אמון חריף: עסקת ג’י סיטי עלולה להתפוצץ
-
טבע מציגה דוחות חזקים: מעלה את התחזית השנתית לשלושת מותגי המקור
-
הסקירה השבועית: קריסת קרן הגידור של ילד הפלא, ואיתות טכני להמשך בשווקים
הוסיפו תגובה לכתבה
-
1
שי זיגלמן מסקר את טאואר לא מעט שנים
אני חושב שלפחות 10. תמיד היו לו מחירי יעד די אגרסיביים. ה 305 דולר עכשיו הוא קונסיסטנטי באחוזים עם יעדי אפסייד שהציב בעבר (ככל שעקבתי, אני חושב שהוא "תמיד" היה לונג עליה. הביקוש החזק לשבבים מוציא אותו טוב, ואם חברות הענק לא יתנו ברקס בהשקעות, הוא יכול להיות די רגוע. נדמה לי שמיקרוסופט נתנה בשבוע שעבר אזהרה קטנה שאולי יש ברקס בדרך. כלומר, הרעיון שההשקעות יהיו תוך מעקב אחרי צרכי השוק, ולא בכל מחיר, ולא הגדלה של עשרות אחוזים לשנה.