סקירת סגירה

נייס משכה את ת”א 35 לנעילה שלילית של שבוע המסחר

ת"א 35 ו-125 השילו 0.99% ו-0.79% בהתאמה; דנאל זינקה 7% בעקבות מאבק שליטה בחברה; רמי לוי ירדה 2.23% לאחר טעות בדוחות של הרבעון הראשון

  • חדשות ספונסר
נייס משכה את ת”א 35 לנעילה שלילית של שבוע המסחר
  • צילום: דורון מיטרני

יום המסחר האחרון של השבוע ננעל בירידות שערים במדדים עמובילים שנכעו לדוחות כספיים מאכזבים ומגמה שלילית באירופה ופתיחה מגומגמת בארה"ב. מדד ת"א 35 איבד 0.99% בעיקר בגלל הירידות החדות של מניית נייס שפרסמה דוחות טובים וגם העלתה תחזיות אולם צנחה 10.4% בליווי מחזור ער.

יתר המדדים נסחרו גם כן במגמה שלילית, מדד ת"א 90 איבד 0.25%, מניות הבנקים ירדו 0.5% ומדד הנדל"ן השיל 0.27%. מחזור המסחר הכולל הסתכם ב-1.62 מיליארד שקל. בשוק המט"ח השקל המשיך להסחר מול הדולר המגמה נמשכת לאחר קביעת היציג עם עליה נוספת של 0.3% ל-3.7850 דולר לשקל. האירו התחזק גם הוא ל-4.1230 אירו לשקל.

מבול דוחות פורסמו היום בבורסה של ת"א, בזן פתחה את הבוקר עם דו"ח מאכזב וירידה ברווח הנקי ל-57 מיליון דולר, המניה סיימה את היום בירידה של 1.1%.

עזריאלי פרסמה דוחות טובים לרבעון השני של השנה עם NOI של 559 מיליון שקל המשקף עליה של כ-18% ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה, המניה עלתה 1.25%.

מנועי בית שמש סיכמה את הרבעון השני עם הכנסות של 51.6 מיליון דולר, הרוו הנקי הסתכם ב-3 מיליון דולר בלבד. המניה איבדה 5.67% במחזור מסחר ער.

דנאל בלטה לחיוב עם עליה של 7%, יוניברסל מוטורס בעלת מניות של כ- 7.92% ביקשה לכנס אסיפה ולהדיח את יו"ר הדירקטוריון ושני דירקטורים נוספים. השוק אוהב את מאבק השליטה של בעל המניות החדשה שהמשיך להגדיל החזקה בימים האחרונים.

רמי לוי עדכנה על טעות בדוחותה רבעון הראשון, שיפחיתו 45 מיליון שקל מהרווח הנקי. מניות החברה צללו בשיא יום המסחרכ-6.7% אך התאושש וסגרו בשיעור מתון ייותר של 2.23%.

חילן פרסמה דוחות טובים הבוקר וסיימה את היום עם עליה של 5.4%, עוד בלטו לחיוב, שופרסל עם עליה של 4.27% וקנון עם עליה של 3.73%.

מלבד נייס שירדה 10.4%, הובילו את המגמה השלילית לייבפרסון עם ירידה של 7.13% וסקופ שפרסמה דוחות מאכזבים ואבדה 5.5%.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך