פטרוכימיים
512.20 2.15%+
-
שווי פטרוכימיים מעודכן
-
ביזפורטל
השודדים ניצלו את הפאניקה לקנות בזול כמויות עתק, 12 מליון שח עד רגע זה. וזה עוד כשבזן בעליה
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
מייקל בוברוב מימש מניותיו בפטרוכימיים תמורת 107 מיליון שקל
בוברוב מכר 18% מהון המניות של החברה לפי שווי של 600 מיליון שקל
- #בזן
- #פטרוכימיים
מייקל בוברוב מימש מניותיו בפטרוכימיים תמורת 107 מיליון שקל
-
פטרוכימיים יורדת חזק כי בוברוב השותף של פדרמן
-
הם לא שותפים
- David123
יש להם הסכם שהוא מחזיק פיננסי ולא יבקש נציג בדירקטריון וזכות הצבעה שלו תהיה של פדרמן . מרגע שפדרמן המיר הלוואת המירה של 100 מיליון תמורת 33 מיליון מניות הוא כבר לא צריך אותו לרוב בהצבעה ...ומכאן כנראה הדרך החוצה הייתה קצרה. בזכות הסכם הזה הוא יהיה זכאי לפיצוי בעתיד...מעבר להסכם הזה אין להם קשרי ששותפות
-
קניתי ב 4.7.
- dshahak
-
-
פטרוכימיים -מכירה וקניה של בעלי עניין
כל הסימנים מראים שיש קונה אחד שרכש את כל הסחורה. נשאלת השאלה למה בורובוב מכר? מי שעה שאת ה 200 אחוז ב 4 שנים מוכר , מראש הוא היה מחזיק פיננסי ולא מחזיק לצורכי השקעה . היה לו הסכם עם פדרמן שזכות הצבעה של המניות שלו 24 מיליון תעבור ל פדרמן הסכם זה החזיק כל עוד פדרמן היה צריך אותו . אולם מרגע שפדרמן המיר הלוואה המירה של 100 מיליון (שאותה קנה מברובוב תמורת 78 מיליון בשנת 2022 ) כבר לא צריך את הזכות של המניות שלו, ומכאן הדרך של ברובוב החוצה הייתה קצרה. חשוב לדעת מי הקונה- לדעתי גוף גדול שרצה לקנות בחבילה אחת וברובוב היה חשוב לצאת לכן מכר מהר ובהנחה) .
- #פטרוכימיים
-
מה קורה היום בנייר?
-
חדל להיות בעל ענין-מיכאל בוברוב
- David123
החזיק 24 מיליון מכר מחוץ לבורסה
-
??? (ללת)
- Karol
-
-
קרה משהו מיוחד בפטרוכימים שיורדת עשיריה? (ללת)
-
בעל עניין מכר מחוץ לבורסה ב 4.33 עושים התאמות למ... (ללת)
- paladium
-
עשה 200 אחוז רוצה לצאת זכותו
- David123
קנה ב 154 לפני 4 שנים ...
-
גם אני ההתי בהסד חבל יצאתי (ללת)
- paladium
-
-
פטרוכימיים - שאלה למי שמבין באגחים
-
כרגע תקבל את הקרן והריבית הצבורה
- dshahak
-
⬇
- David123
כאן בקישור למטה
-
חסר נתון אחד
- dshahak
האגח משלם ריבית של 10.5 אחוז שלא נמצאת כמוה, בטח לאגח עם בטחונות בטון. החלק שלא יפדה ימשיך לשאת ריבית בינתיים עד הפדיון הסופי
- #פטרוכימיים
-
-
ממתן תנודה בפטרוכימיים לפני שעבר 1000 נקוב
-
אם עד עכשיו זה היה בכאילו כסף על הרצפה עכשיו זה רק
אם עד עכשיו זה היה בכאילו כסף על הרצפה עכשיו זה רק להרים אותו .... בד"כ חברה מוציא הודעה על רכישה עצמית ואומרת מה גובה התקציב- ואז לפעמים זה מתבצע לפעמים זה לא... כאן הוציאו הודעת המשך היום בערב שאומרת פדיון מלא של אגח ט עם תאריך ביצוע 10.9.2026 יום האקס. ופדיון חלקי לכמות מוגבלת בנוסף לרכישה עצמית לאגח י שהודיעו אתמול . וזה למה ? כי כספי הנאמן 206 מיליוןו שח מיועדים אך ורק לרכישה עצמית של אגח י . וכספי הדיבדנד שיתקבלו ב 3.9 יופנו לביצוע הפדיון החלקי באגח י . לאחר ה 16.9 (יום התשלום לבעלי האגח ), תתבצע מחיקת החוב הישן, שמובילה לתוצאות הבאות: שחרור השעבודים: כל השעבודים הכבדים שהיו על מניות בז"ן מבוטלים. הנכס חוזר לבעלי המניות: רוב מניות בז"ן הופכות לנכס חופשי ששייך לבעלי המניות של פטרוכימיים, ולא לבעלי החוב. מבנה חוב נקי: פטרוכימיים נשארת עם סדרת חוב אחת בלבד (אג"ח י"א), שהיא חוב ארוך וברור, ועם עודף מזומן קטן שישתחרר מהנאמן לקופה החופשית. וכמובן אין סיכון משפט או פיננסי מה שמפחית את הדיסקואנט של 35 אחוז ממנית פטרוכימים לס"ג יחסי של 5-10 אחוז בלבד, המשמעות של זה עליה של כ 40 אחוז רק בסגירת דיסקאונט (מוזמנים לחשב לבד) . לדעתי החל ממחר הספירה לאחור החלה והקטר יצא לדרך ... מצרף את ההודעה של היום .
- #פטרוכימיים
-
בעלי אגח בדילמה למכור או פדיון כפוי-עדי פדרמן בנ...
- David123
עדי פדרמן בנה מהלך מתוחכם מאוד, ידעתי שהוא אשף פיננסים אבל כאן זה באמת ליגה... עדי פדרמן והצוות הפיננסי של פטרוכימיים מציגים כאן בית ספר בהנדסה פיננסית ובניהול מגעים מול מחזיקי אג"ח. כשמסתכלים על כל התמונה, רואים פה ארכיטקטורה של מהלך רב-שלבי שתוכננה מראש בדיוק רב: שלב א' (מציאת המקור הפיננסי): גיוס אג"ח י"א ואגירת המזומנים אצל הנאמן, תוך היערכות לרגע שבו בז"ן תחלק דיבידנד משמעותי. שלב ב' (הסרת החסם המשפטי): שינוי שטר הנאמנות של אג"ח י', שהיה "הפקק" שמנע עד כה רכישות עצמיות גמישות בשוק. שלב ג' (מלכודת הדילמה): יצירת המנגנון המשולב שסקרנו – הצעת "גזר" נדיב ברכישה עצמית במחיר שוק מלא מול "מקל" של פדיון כפוי לפי נוסחת שטר נמוכה יותר. התחכום הגדול של פדרמן הוא שהוא לא נלחם במנגנונים של השטרות – הוא משתמש בהם לטובתו. הוא לקח הוראה קשיחה בשטר (חובת הזרמת דיבידנד לפדיון מוקדם) והפך אותה לתמריץ קטליטי שמאיץ את הרכישה העצמית ומאלץ את המוסדיים למכור את החוב מרצונם. אחרת יהיו בפדיון כפוי להערכתי המוסדיים מחזיקים כ 65 מיליון אגח י אם הציבור ירוץ וימכור (כדי לא ליפול למהלך פדיון כפוי ) אז הם ישארו אחרונים ויפלו במהלך של פדיון כפוי או מי שירצה למכור ולהיות ראשון אז יצטרך להוריד במחיר המכירה... התוצאה הסופית של המהלך המתוחכם הזה היא חיסול החוב הישן בעלות יעילה, שחרור מניות בז"ן המשועבדות, והבאת פטרוכימיים לקו הזינוק לסגירה חדה של הדיסקאונט – בדיוק כפי שבעלי השליטה כיוונו מהרגע הראשון.
- #פטרוכימיים
-
למה בעלי האגח ירוצו למכור ?
- David123
יש כאן משחק של המקל והגזר... פדיון כפוי משלם כ 1.46 שקל ליחידת אגח בודד, יתרה 0.54 שקל הטבה נדחית ממשיכה להיות צמודה עד יולי 2027 ותפרע בנפרד. לעומת זאת מי שמוכר היום מקבל שווי הוגן 1.95 מחירו בשוק ומקבל כבר את הריבית של שנה קדימה היום ויכול להשקיע את האגח במסלול דומה אחר שישיא לו תשואה דומה, ועל החלק שהוא הטבה נדחית נניח כרבע מהסכום יכול להמשיך להצמיד אותו למניית בזן (אם הוא רוצה כמובן) ולהנות מכל העולמות ... ולכן עד 10.9 יוכלו למכור ומי שלא ימכור יקבל פדיון כפוי ב 16.9 תשלום לבעלי האגח בקיזוז מס רווחי הון . עדי פדרמן לא אומר מה לעשות ? הבחירה היא של בעלי אגח אבל הוא גורם להם לרצות לעשות את מה שהוא רוצה...וזה כבר מתורת משחקים ... מה שעשה כאן עדי פדרמן זה משחק מתורת המשחקים וניצול מלא של מגבלות שטח החוב ושימוש בהם כזרז קטליטי לפדיון מהיר או רכישה עצמית מהירה מה שיבוא קודם עד 10.9 שזה יום האיקס (לפדיון כפוי) , כאשר מי שלא ימכור עד 10.9 יוכל למכור עד 15.9 ולקבל את המחיר בבורסה ... אולם בין 10-15 לספטמבר יש רק יום מסחר אחד עקב חג ראש השנה שחל באמצע... עדי פדרמן עשה מהלך פשוט וגאוני: הוא לא ניסה לשנות את שטר החוב אלא השתמש במגבלות שלו כדי לכפות על עצמו את המהלך הזול ביותר למחיקת אג"ח י'. כספי אג"ח י״א מחייבים רכישה עצמית בלבד, ולכן הוא מוחק את הסדרה במחיר שוק גבוה למחזיקים ונמוך לחברה. כספי הדיבידנד משמשים לפדיון כפוי, וכך נוצר “מקל וגזר” שמדיח את המחזיקים למכור מרצון ולתת לו למחוק את החוב כמעט כולו. כשאתה מנצל מגבלות והופך אותם ליתרונות -זה מהלך של אשף פיננסי מבריק. ולמה הם מתגמדים מול פטרוכימיים דלק קבוצה היתרון שלהם היה רכישות עצמיות אגרסיביות שהקטינו חוב. אבל לא היה להם מנגנון “מקל וגזר” שמכריח מחזיקים למכור, ולא שילוב של שני מקורות כספיים שונים שמוחקים סדרה כמעט בשלמותה. אידיבי פתוח הם ביצעו רכישות ופדיונות חלקיים כדי להקטין חוב. אבל לא היה להם שטר שמגביל שימוש בכסף ומכריח אותם לבצע את המהלך הזול ביותר, ולא היה להם דיבידנד חיצוני שמאפשר פדיון כפוי במקביל. אפריקה ישראל- אפ הם עשו שינויי שטרי החוב ומחיקות חוב. אבל לא היה להם תמריץ מובנה שמדיח מחזיקים לברוח מהפדיון, ולא יכולת למחוק סדרה כמעט מלאה תוך שבועיים. פטרוכימיים שילבה שני מנגנוני מחיקה שונים — רכישה עצמית בכספי נאמן ופדיון כפוי בכספי דיבידנד — שנובעים ממגבלות השטר עצמו. היא יצרה פער תמריצים קיצוני שמכוון את כל המחזיקים למכור מרצון, מה שמאפשר לה למחוק את הסדרה כמעט בשלמותה במחיר מינימלי. היא עשתה זאת בלי לשנות את השטר מהותית, אלא רק באמצעות דחיית הטבה נדחית — שינוי טכני שמאפשר את כל המהלך. והתוצאה היא מחיקת חוב כמעט מלאה, הסרת שעבודים, ושחרור נכס ששווה פי כמה מהחוב — מהלך הנדסה פיננסית שלא נעשה בישראל בהיקף כזה.
- #בזן
- #דלק קבוצה
- #פטרוכימיים
-
אני רוצה לוודא שהבנתי נכון
- moshebar231
אתה חושב שמניית פטרוכימיים צריכה לעלות 40 אחוז ? שאלה נוספת, האם ה 40 אחוז זה בהינתן מחיר נוכחי של בזן, כלומר עליה במניית בזן תגדיל את הדיסקאונט של פטרוכימיים וירידה במניית בזן תקטין את הדיסקאונט, האם אכן כך?
-
אם הדיסקאונט הוא 35 אחוז
- David123
כלומר לצורך העיניין כדוגמה מחיר מלא 100 אז המחיר הוא 65 במקום 100 . לכן עליה מ 65 ל 90-95 היא כ 40 אחוז עליה.... עכשיו לסוגיה השנייה מניית בזן מזיזה את מחיר מניית פטרוכימיים כי פטרוכימיים מחזיקה 769 מיליון מניות בזן . ויש לה 294 מיליון מזומן (כולל ה 206 אצל הנאמן ) וחוב של 659 מיליון שח באגחים (כולל הטבה נדחית לאגח י ) אז מה זה אומר ? חישוב פשוט מחיר מנית בזן כפול כמות המניות, בתוספת מזומן, זה השווי הנכסי- יוצא 1.8 מיליארד. ממנו תפחית חוב קבלת 1.15 מיליארד שווי נכסי נטו . את זה תחלק בכמות מניות פטרוכימיים יש להם 135 מיליון או 154 מיליון בדילול מלא כולל כל האופציות (אז צריך להוסיף עוד 60 מיליון מימוש אופציה 2 ) קבלת מחיר 786 מחיר מנית פטרוכימיים בדילול מלא שווי נאיבי . המניה נסחרת 510 אז הדיסקאונט הוא 35 אחוז. אם אתה מחסל את החוב הבכיר שעבורו יש שעבוד של 1.5 מיליארד שקל מניות בזן ותוסיף לזה שהפדיון הוא בשנה הבא.... לכן השוק חושב שפטרוכימיים לא יכולה לפדות את החוב.... רק שאתמול גילנו שאצל הנאמן רוב הפדיון יושב 206 מיליון שח ובתוספת הדיבידנד שהתקבל אתה מכסה את כל החוב הבכיר אגח ט+אגח י . ולכן הדיסקאונט עכשיו יכול לרדת כי באמצע חודש הבא החוב נפדה...זאת משמעות ההודעה שיצאה היום בפטרוכימיים .
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
דוד, שאלה ברשותך
- החלילן
לגבי ה 206 מיליון שנמצאים אצל הנאמן כפי שציינת – הייתי מצפה שיופיע בדוח בצד הנכסים של פטרו (למול החוב בסדרה י שאמורה להירכש ע"י הפיקדון הזה), ולא ראיתי אותו כנכסים שוטפים. איך יכול להיות שלא מצויין סכום כזה של מעל 200 מיליון במאזן החברה? אשמח להסבר. תודה.
הצג עוד תגובה אחת
-
למה שבעלי אגח פטרוכימים י ירוצו למכור ?
יש כאן משחק של המקל והגזר... פדיון כפוי משלם כ 1.46 שקל ליחידת אגח בודד, יתרה 0.54 שקל הטבה נדחית ממשיכה להיות צמודה עד יולי 2027 ותפרע בנפרד. לעומת זאת מי שמוכר היום מקבל שווי הוגן 1.95 מחירו בשוק ומקבל כבר את הריבית של שנה קדימה היום ויכול להשקיע את האגח במסלול דומה אחר שישיא לו תשואה דומה, ועל החלק שהוא הטבה נדחית נניח כרבע מהסכום יכול להמשיך להצמיד אותו למניית בזן (אם הוא רוצה כמובן) ולהנות מכל העולמות ...😛 מה שעשה כאן עדי פדרמן זה משחק מתורת המשחקים וניצול מלא של מגבלות שטח החוב ושימוש בהם כזרז קטליטי לפדיון מהיר או רכישה עצמית מהירה מה שיבוא קודם עד 10.9 שזה יום האיקס (לפדיון כפוי) , כאשר מי שלא ימכור עד 10.9 יוכל למכור עד 15.9 ולקבל את המחיר בבורסה ... אולם בין 10-15 לספטמבר יש רק יום מסחר אחד עקב חג ראש השנה שחל באמצע...😂 עדי פדרמן עשה מהלך פשוט וגאוני: הוא לא ניסה לשנות את שטר החוב אלא השתמש במגבלות שלו כדי לכפות על עצמו את המהלך הזול ביותר למחיקת אג"ח י'. כספי אג"ח י״א מחייבים רכישה עצמית בלבד, ולכן הוא מוחק את הסדרה במחיר שוק גבוה למחזיקים ונמוך לחברה. כספי הדיבידנד משמשים לפדיון כפוי, וכך נוצר “מקל וגזר” שמדיח את המחזיקים למכור מרצון ולתת לו למחוק את החוב כמעט כולו. כשאתה מנצל מגבלות והופך אותם ליתרונות -זה מהלך של אשף פיננסי מבריק. ולמה הם מתגמדים מול פטרוכימיים דלק קבוצה היתרון שלהם היה רכישות עצמיות אגרסיביות שהקטינו חוב. אבל לא היה להם מנגנון “מקל וגזר” שמכריח מחזיקים למכור, ולא שילוב של שני מקורות כספיים שונים שמוחקים סדרה כמעט בשלמותה. אידיבי פתוח הם ביצעו רכישות ופדיונות חלקיים כדי להקטין חוב. אבל לא היה להם שטר שמגביל שימוש בכסף ומכריח אותם לבצע את המהלך הזול ביותר, ולא היה להם דיבידנד חיצוני שמאפשר פדיון כפוי במקביל. אפריקה ישראל הם עשו שינויי שטרי החוב ומחיקות חוב. אבל לא היה להם תמריץ מובנה שמדיח מחזיקים לברוח מהפדיון, ולא יכולת למחוק סדרה כמעט מלאה תוך שבועיים. פטרוכימיים שילבה שני מנגנוני מחיקה שונים — רכישה עצמית בכספי נאמן ופדיון כפוי בכספי דיבידנד — שנובעים ממגבלות השטר עצמו. היא יצרה פער תמריצים קיצוני שמכוון את כל המחזיקים למכור מרצון, מה שמאפשר לה למחוק את הסדרה כמעט בשלמותה במחיר מינימלי. היא עשתה זאת בלי לשנות את השטר מהותית, אלא רק באמצעות דחיית הטבה נדחית — שינוי טכני שמאפשר את כל המהלך. והתוצאה היא מחיקת חוב כמעט מלאה, הסרת שעבודים, ושחרור נכס ששווה פי כמה מהחוב — מהלך הנדסה פיננסית שלא נעשה בישראל בהיקף כזה.
- #בזן
- #דלק קבוצה
- #פטרוכימיים
-
כסף על הרצפה לא תרים ?
בדקתי בשום מקום לא מופיע 205-6 מיליון שקל יתרת מזומן אצל הנאמן של פטרוכימיים. ולכן יש דיסקאונט של 35 אחוז בתמחור המניה שהולך להעלם בזכות מהלך של רכישת כל אגח י+ט. נתחיל מהתחלה... איך שינוי שטר החוב לאגח י שבוצע לפני כחודש פתח את הכספת ושחרר את הדיסקאונט? פטרוכימיים מחזיקה בנכס אחד גדול — מניות בז"ן — אבל במשך שנים הנכס הזה לא היה באמת של בעלי המניות. רובו היה משועבד לטובת החוב הישן, אג"ח ט' הבכיר ואג"ח י'. השעבודים האלה הם שיצרו את הדיסקאונט הגדול במניה. השוק ראה שהנכס המרכזי של החברה לא פנוי, שהחוב הישן יושב עליו, ושאפילו המזומנים לא בקופת החברה אלא תקועים אצל הנאמן. כדי לשנות את המצב, החברה גייסה את אג"ח י״א ב 2025. הכסף מהגיוס הופקד אצל הנאמן עם מגבלות ברורות — מותר להשתמש בו רק למחיקת ט' ו־י'. אבל בפועל אי אפשר היה להשתמש בו, כי שטר החוב של אג"ח י' קבע שכל רכישה עצמית תיחשב פדיון מוקדם עם תוספות ריבית ופרמיות. המשמעות הייתה פשוטה: הכסף שכב אצל הנאמן חודשים ארוכים בלי יכולת לגעת בו ולא הופיע במאזן. לכן היה צורך בשינוי שטר החוב. ב־16 ביוני 2026 אישרו מחזיקי אג"ח י' את תיקון שטר הנאמנות: פדיון מוקדם חלקי לא יחייב תשלומים נוספים במועד הפדיון, תוספת הריבית לפדיון מוקדם הופחתה משמעותית, והוכנסו הוראות שמאפשרות פדיון חלקי בצורה יעילה. השינוי הזה הפך את הכסף אצל הנאמן ששכב כמו אבן ומוסתר מהשוק לשמיש — סוף סוף אפשר היה לרכוש את החוב במחיר השוק בלי להפעיל מנגנון פדיון מוקדם יקר. אתמול הגיעה נקודת המפנה - התקבלה החלטה לבצע רכישת חוב לאג"ח ט' ו־י' ממקורות עצמיים (אנשים מתעלמים מזה כביכול אין מקורות עצמיים), זו הייתה הפעם הראשונה שבה החברה מפעילה את הכסף ששכב אצל הנאמן ומתחילה למחוק את החוב הישן בפועל. המקורות עומדים על 294 מיליון ש"ח (206 מיליון אצל הנאמן- מופיע בפירוט רב בדוח שפורסם אתמול, עוד 88 מיליון דיבידנד מבז"ן), מול עלות רכישת האגחים במחירי פארי של כ־275 מיליון ש"ח. כלומר יש די והותר כדי לחסל את כל החוב הישן עד השקל האחרון. לאחר המחיקה, השעבודים של ט' ו־י' נעלמים. רוב מניות בז"ן משתחררות. רק חלק קטן נשאר משועבד לטובת אג"ח י״א — בדיוק בגובה הנדרש. הנכס חוזר להיות נקי משעבודים, חוזר לקופת פטרכוימים ולבעלי המניות ומכאן המרחק להעלמות דיסקאונט של 35 אחוז במניה הוא קצר. ברגע שהחוב הישן נמחק, קופת המזומנים שאינה נדרשת לנאמן חוזרת לחברה. המזומן והנכס הופכים להיות של בעלי המניות — לא של בעלי החוב ולא של הנאמן. במצב כזה אין הצדקה לדיסקאונט כאשר החוב היחיד שישאר יהיה לעוד 5 שנים 328 מיליון שח מול שווי נכסי של 1.5 מילארד שקל ...
- #פטרוכימיים
-
אז יש סיכוי שאופ' 2 תכנס לכסף ?
- ברוקר
נשאר רק חודשיים🙇
-
תחשב את הנאיבי ותראה שהוא שבאזור ה
- David123
790 היום ...
-
האם יש סיכוי אחרי המהלך של מחיקת
- ברוקר
-
בהחלט (ללת)
- David123
-
בזן - ללא תוספת או פרשנות
נאמר בשיחת הועידה היום: “ אביטדא זיקוק רבעון שני – 247 מליון דולר במפרץ הפרסי – אובדן כושר זיקוק של 3 מליון חביות ברוסיה – אובדן כושר זיקוק של 4 מליון חביות רמת מלאים של תזקיקים נמוכה באופן היסטורי באירופה לאחר תום תקופת הדוח נרשמה עלייה משמעותית נוספת במרווחי הזיקוק סביבה זו תלווה אותנו אל תוך 2027 מכלול הנסיבות הגלובלי ממשיך ותומך בסביבה העסקית החזקה שבה פועלת בזן “
- #בזן
-
לא היית רחוק בתחזיות שלך 👏
- ברוקר
-
ומה עם הדיבידנד ? אמרו 75 אחוז מהרווח🙇 (ללת)
- ברוקר
-
בזן - דיבידנד ביניים 120 מליון דולר
- yakov7
רבעון שלישי הולך להיות יותר חזק. כרגע סביר להעריך שגם רבעון רביעי יהיה טוב מאד. אומדן דיבידנד נוסף במרץ 2027: 170-220 מליון דולר
- #בזן
-
לא הבנתי, מה הרווח ברבעונים הבאים
- ברוקר
שאתה צופה ואיך גזרת חלוקה נוספת של 200 מיליון דולר? הם מחלקים כל רבעון או כל חצי שנה ?
-
מה שניתן לאמר היום
- yakov7
אביטדא רבעון 3 יהיה גבוה מרבעון שני יש סבירות גבוהה שאביטדא רבעון 4 לא ירד משמעותית (אני לא רואה את המצב בהורמוז וברוסיה משתנה מהר ובכל מקרה לוקח חצי שנה לתקן פגיעות בבתי זיקוק) את הרווח הנקי קשה מאד להעריך - בגלל השפעת שינוי במחיר הנפט על ערך המלאי ובגלל השפעת חוזים עתידיים לגידור המרווח. במונחי אביטדא, בזן תרוויח 450-550 מליון דולר בחצי השני של 2026 רק מהזיקוק. תוסיף עוד 60 מליון דולר מקנטיום.
- #בזן
הצג עוד 3 תגובות
-
עדכון שווי פטרוכימיים
-
פטרוכימיים נמכרה +12
-
לפי הבדיקה שלי יש אפסייד גבוה
-
עדכון
- dshahak
-
-
שלוש טעויות באתר בורסה ביום אחד
מסתכל על שווי שוק של פטרוכימיים ומראה 520 מיליון שקל . כמות מניות 102 מיליון ע.נ. אבל המחיר הסגירה רשון 532 אז איך יוצא 520 מיליון ....בפועל צריך להיות 718 מיליון שח ואיך כמות המניות לא מעודכנת ל 135 מיליון (אחרי המרה של עדי פלדמן ) , היום שווי שוק עלה ב 173 מיליון שזה 30 אחוז ועבר ככה מתחת לרדאר בצורה חלקה . מה שיפה כאן שהשוק בצורה חלקה הקטין דיסקאנט של שווי שוק ב 10 אחוז כשהמניה עלתה 4.5 אחוז (כי בזן ירדה 5 אחוז ) ...אז האם היה כאן ארביטראז שחלק מכרו בזן וקנו פטרוכימיים? בשורה התחתונה הדיסקאונט נעלם והיא נסחר בדיוק במחיר הנכון בהנחת דילול מלא (כולל תוספות מימוש של אופציות 1+2). מה שנקרא חוכמת המונים קולעת בול ...
- #בזן
- #פטרוכימיים

-
אז זהו הדיסקאונט נסגר ? איך פועלים מכאן .?
- ברוקר
🙇
-
אני או אתה...לגבך לא יודע
- David123
אני ממתין לדוח ...ואז מחליט . כרגע בזן מראה 192 -כשהדוח יצא לפי נדע כמה דיב. יחלקו בדיוק ואז השער החזוי יחושב בדיוק. מעבר לכל מה שכתבתי עד היום אין לי מה להוסיף . בהצלחה !!!
- #בזן
-
תעשה חישוב לפי ההשערות שלך 🙇
- ברוקר
נגיד ותגיע לשער 220 ותחלק 200 מיליון דולר דיבידנד
-
900 (ללת)
- David123
-
יכול להסביר איך אתה עושה את החישוב?
- ברוקר
🙏
הצג עוד 3 תגובות
-
פטרוכימיים - שימו לב
פדרמן המיר את ההלוואה למניות. הרבה לפני הזמן הצפוי. מה זה אומר? 1 - פדרמן כבר יודע שבזן תחלק דיבידנד כולל השנה של לפחות 250 מליון דולר - מה שיספיק לפדות את אגח י. 2 - כבר אין סיבה לדיסקאונט של 30% במניה. זה צריך להיסגר. אין מצב שפדרמן היה ממיר אם יש שאלה לגבי פדיון אגח י.
- #פטרוכימיים
-
עוד ידיעה מעניינת
- המתעניין
סעודיה השביתה בית זיקוק ענקי שמזקק כ 400000 חביות ביום,עקב מתקפה של החותים ,זאת בנוסף לכל הצרות הקיימות .
-
זה יותר טוב ממשה שחשבתי
- David123
חשבתי שזה יקרה באוגוסט אבל הוא הקדים בשבועיים ... היה לנו דיון ב 7.5 ואמרתי תוך 3 חודשים הוא ימיר ואתה טענת בתוך שנה וחצי ... מעלה קישור מהודעה שלי על מועד המרה הצפוי שלו מבחינתי אם עדי מבין שהמניה טובה ועדיפה ובטוחה מהלוואה הרי שזה אומר שיקרו הרבה דברים טובים בפטרוכימים ובבזן - הוא יושב בדירקטוריון שם ....
-
צודק. אני חשבתי שיחכה לשנה הבאה
- yakov7
-
אגח ט בטוח לא תהיה קיימת ולגבי
- David123
אגח י אני לא בקי בשטר נאמן של האגח ולכן לא יודע אם יש פדיון מוקדם כפוי על בעלי אגח ....אם יש אז כן לא תהיה קיימת .אם אין הוא פשוט מכניס את הכסף לבטחונות אצל הנאמן עד לפרעון -מבחינת השוק האגח לא קיים ...
-
לפי מיטב זכרוני
- המתעניין
שינו את התקנון על מנת שיהיה אפשר לבצע פדיון מוקדם,קח בחשבון שצריכים לשלם סכום נוסף כבונוס לאחר הפדיון.
הצג עוד תגובה אחת
-
תחזית לתוצאות שיא היסטורי לחברות בזן ופטרוכימיים
ניתוח תפעולי ופיננסי — בתי זיקוק בזן (Q2 2026) הדוח שהופק באמצעות מודל ייעודי שנבנה עבור בזן, זאת תחזית וצפי לדוח רבעון 2 שיפורסם ב12.8.2026 .בהמשך יש גם תחשיב לפטרוכימיים שמהווה קשר ישיר לתוצאות בזן . נתונים פיננסים שחושבו לרבעון 2 (סכומים במילוני דולר): מרווח זיקוק מנוטרל 28-31 , מרווח כולל גידור (0.1-0.2 זניח לכן ללא שינוי ) 28-31 EBITDA זיקוק מנוטרל 400-440 EBITDA קבוצה מדווח 650-720 EBITDA קבוצה מנוטרל 530-590 רווח נקי 490-540 רווח נקי מנוטרל 370-410 חוב ברוטו 1,530 גיוסים 141 באג"ח ו 50 בחוב בנקאי טווח ארוך לפירעון בשנת 2034 . פדיונות כ 5 מיליון חוב נטו 230-330 הון עצמי 2,190-2,290 מזומן 1,200-1,300 רווחים עודפים 1,075-1,170 דיבידנד צפוי כ 250 (24 אגורות למניה) תזרים מזומנים חופשי – 490-540 . 1. ניצולת תפעולית — מבחן Q2 ברבעון 1 סיימו התקנת דודים לקיטור, אולם לא בא ליידי ביטוי בניצולת מאחר והיו פגיעות טילים בסוף חודש מרץ שהקטינו את הניצולת האפקטיבית לרבעון 1 . לכן מצפה שרבעון 2 יצא עם יעילות אפקטיבית של 89-91 אחוז . מאחר ובשיחת וועידה אחרונה נאמר שבזן פועלת ביעלות מלאה בהקשר לסיום התקנת הדודים, הרי שכל תוצאה מעל הרף הזה תיתן דרייב נוסף לרבעון 3 בתוצאות . 2. דיבידנד ומבנה ההון — צפי לחלוקה סבירה ביחס לתוצאות . בהתבסס על תזרים חופשי של 510 מיליון דולר, מזומן בקופה של 1,250 מיליון דולר, חוב נטו נמוך של 270 מיליון דולר, כרית תפעולית שמורה של 275 מיליון דולר, כיסוי מלא של כל התחייבויות CAPEX וחוב, ורבעון שלישי חזק שכבר בפועל נצבר — הדירקטוריון רשאי לאשר חלוקת דיבידנד מאוזנת של 250 מיליון דולר. 3. פולימרים יהווה מחולל רווח משמעותי גם ברבעון 3 . 4. מרווח זיקוק גבוה על אף הוצאות האנרגיה הגבוהות ,עקב השבתת תחנת הכוח שנפגעה מטילים ביוני 2025 -עדיין מרווחים יהיו גבוהים מאוד, בזכות תמהיל זיקוק אופטימאלי ומגוון 5. הון חוזר כנראה תהיה עליה של 50-100 מיליון אולם כבר ברבעון 3 יתייצב וכנראה יחזור לרדת. 6. שווי מניה משוער לאחר מועד פרסום הדוח בחודש הבא – 250-265 . ולחודש נובמבר לתוצאות רבעון 3 יהיה סביב ה 300 . פטרוכימיים מתומחרת ע"פ מחיר מניית בזן אולם בדיסקאונט עמוק (30-35% ) שנובע בעיקר מחשש של אי עמידה בהחזר של 260 מיליון שקל ביולי 2027 עבור אגח י ואגח ט באפריל 2027 . מאחר והצפי לרבעון 2 שתהיה חלוקה של 250 מיליון דולר, הרי שפטרוכימיים נהנית מרבע מהדיבידנד במזומן ישירות לקופת המזומנים כעתודה לתשלום האגח הסכום הצפוי הוא כ 188 מיליון שח ובהנחה שגם רבעון 3 יהיה דומה הרי שהמשקולת של החוב תוסר והדיסקאונט יתבטל ובעתיד אף יתהפך לפרמיה חיובית מעל התמחור הנאיבי של בזן בגלל המינוף המובנה במניה . בהינתן נתונים אילו בתמחור שמרני למניית פטרוכימיים לחודש אוגוסט בסמוך לפרסום דוח רבעון 2 של בזן תעלה לכיוון היעד 950- 1150 , כלומר עליה של לפחות 100 אחוז. לחודש נובמבר הצפי הוא מעל 1500 . על אף התוצאות המעולות, נהגתי בשמרנות ברוב המקרים שהיה לי ספק, מקווה להיות מופתע לטובה בעת פרסום תוצאות האמת ב 12.8.2026 !! בהצלחה למחזיקים !!
- #בזן
- #פטרוכימיים

-
כל הכבוד על ההשקעה, מקצוען אמיתי (ללת)
- shukih4
-
שאלה לי אלייך דוד
- שבתאי ו
גילוי נאות מחזיק בזן. ולגופו של עניין. אתה מפרסם פוסטים מושקעים ברמה. כמה אנשים בפורום או בכלל יכולים לקרוא את כל הפוסט ולהכיל את המידע שאתה כותב? לא נראה לך עדיף לתת תקציר עם ראשי פרקים שמתייחס לכל נתון? לי בכל אופן זה מאד יעזור. תודה.
-
תודה על הערה
- David123
תמיד בסוף אני רושם סיכום עם 2-3 משפטים וזה בשפה פשוטה לא טכנית..... הניתוח מיועד למי שיכול לנתח כדי לעקוב אחרי השלבים ....
-
זה מה ש AI חושב על הניתוח שלך
- LIGHT
אני קורא את הניתוחים שלך תמיד תודה על ההשקעה לקחתי מה שניתחת הפעם על בזן בלבד ל GPT וזו דעתו על הניתוח שלך אני מסכים לתזה התפעולית, אבל לא מסכים לכל המספרים הפיננסיים וליעדי השער כתרחיש מרכזי. הניתוח בנוי היטב מבחינת ההיגיון של מרווחי הזיקוק והניצולת, אך בחלק של הרווח המדווח, התזרים, הדיבידנד והמאזן יש הנחות אגרסיביות וגם כמה סתירות חשבונאיות. 1. ניצולת של 89%–91% — סביר ברבעון הראשון הניצולת הייתה כ־80%, לאחר הפגיעות והשיבושים. ברבעון הרביעי של 2025 בזן כבר הציגה ניצולת אפקטיבית של כ־89%. לכן, בהנחה שלא הייתה תקלה מהותית ברבעון השני ושהדודים אכן פעלו באופן מלא, ניצולת של 89%–91% נראית לי סבירה. 2. מרווח זיקוק של 28–31 דולר — אפשרי, אך זה הצד הגבוה בזן דיווחה ברבעון הראשון על מרווח מנוטרל של 12.7 דולר לחבית. בסמוך לפרסום הדוח היא הציגה מרווח משתמע של כ־25 דולר לחבית ליתרת 2026, כאשר מרווחי הסולר והבנזין היו בסביבות 51 ו־38 דולר לחבית בהתאמה. מאז נמשכה סביבת מרווחי זיקוק חריגה בעולם. לכן 28–31 דולר אינו מספר מופרך, אבל הייתי משתמש בתרחיש בסיס מעט זהיר יותר של 25–29 דולר, ואת 30–31 דולר משאיר לתרחיש החיובי. ההנחה שהשפעת הגידור תהיה רק 0.1–0.2 דולר אינה מספיק מבוססת. ברבעון הראשון מימוש גידורי מרווח הוסיף כ־0.9 דולר לחבית, ובמקביל נרשמו השפעות חשבונאיות של עשרות מיליוני דולרים על גידורים עתידיים. לכן יש להפריד בין גידורים שמומשו לבין שינויי שווי של נגזרים שעדיין לא מומשו. 3. EBITDA זיקוק מנוטרל של 400–440 מיליון דולר — בהחלט אפשרי ברבעון הראשון, עם ניצולת של כ־80% ומרווח של 12.7 דולר, מגזר הזיקוק ייצר EBITDA מנוטרל של 132 מיליון דולר. מעבר לניצולת של כ־90% ולמרווח של 28–31 דולר יכול מבחינה מתמטית להביא את מגזר הזיקוק לאזור 380–450 מיליון דולר. לכן הטווח של 400–440 מיליון דולר הוא אחד החלקים הסבירים יותר בניתוח, בתנאי שהמרווח שחושב אכן משקף את תמהיל בזן ולא רק מרווחי סולר ובנזין כלליים. 4. EBITDA קבוצתי מנוטרל של 530–590 מיליון דולר — אפשרי, אך אגרסיבי ברבעון הראשון החלוקה הייתה בערך: זיקוק 132 מיליון דולר. פולימרים הפסד של 8 מיליון דולר. קנטיום 29 מיליון דולר. סך EBITDA קבוצתי מנוטרל 154 מיליון דולר. כדי להגיע ברבעון השני ל־530–590 מיליון דולר, מעבר ל־400–440 מיליון דולר בזיקוק, הפולימרים, קנטיום ושאר הפעילות צריכים להוסיף עוד 100–170 מיליון דולר. זה אפשרי בסביבה החריגה שנוצרה, אבל מחייב קפיצה גדולה מאוד בפולימרים לעומת ההפסד ברבעון הראשון. ההודעה של בזן על שיפור בסביבת הפולימרים תומכת בכיוון, אך אינה מספיקה לבדה כדי לבסס תוספת של עשרות רבות של מיליוני דולרים. הטווח המרכזי שלי ל־EBITDA הקבוצתי המנוטרל הוא 470–550 מיליון דולר. 530–590 מיליון דולר הוא תרחיש חיובי. 5. EBITDA מדווח של 650–720 מיליון דולר — קשה מאוד לחיזוי כאן אני הרבה פחות מסכים עם המודל. ברבעון הראשון ה־EBITDA המדווח בזיקוק היה 96 מיליון דולר, לעומת 132 מיליון דולר מנוטרל. הפער נבע מהפרשי עיתוי, התאמות מלאי ושינויי שווי בנגזרים. הניתוח שהבאת מניח שברבעון השני הכיוון יתהפך וה־EBITDA המדווח יהיה גבוה בכ־120–130 מיליון דולר מהמנוטרל. זה אפשרי, אך תלוי במחירי הנפט והתזקיקים בדיוק ביום 30 ביוני ובצורת השערוך החשבונאי. כלומר, זה לא נתון שאפשר לחזות בביטחון באמצעות פעילות הייצור בלבד. 6. רווח נקי של 490–540 מיליון דולר — תרחיש עליון, לא מרכזי המספר יכול להתממש אם יתקיימו יחד: מרווח זיקוק בקצה העליון. ניצולת מלאה. רווחיות משמעותית בפולימרים. תוצאה חזקה מקנטיום. רווחי מלאי ושינויי שווי חיוביים. הוצאות מימון ומס נמוכות יחסית. אבל כהערכת בסיס, הייתי משתמש ב: רווח נקי מנוטרל: 300–400 מיליון דולר. רווח נקי מדווח: 350–500 מיליון דולר. 490–540 מיליון דולר הוא תרחיש חיובי מאוד, בעיקר משום שחלק מהפער בין הרווח המדווח למנוטרל עלול להיות חשבונאי ולא תזרימי. 7. תזרים חופשי של 490–540 מיליון דולר — להערכתי גבוה מדי אין סיבה שהתזרים החופשי יהיה כמעט זהה לרווח הנקי המדווח. יש להפחית או להתחשב ב: עלייה של 50–100 מיליון דולר בהון החוזר. השקעות בציוד ובמתקנים. מסים ותשלומי ריבית. תשלומי חכירה. הפרשי עיתוי בין מכירה לבין גבייה. רווחים חשבונאיים ממלאי ונגזרים שאינם יוצרים מזומן מיידי. לכן תזרים חופשי של 490–540 מיליון דולר אפשרי רק אם התקבלו בנוסף סכומי פיצויים, שחרור פיקדונות או תזרימים חד־פעמיים משמעותיים. הטווח המרכזי שלי הוא 250–420 מיליון דולר, לפני אירועים חד־פעמיים. 8. החוב הברוטו — קיימת בעיה חשבונאית בחישוב בסוף הרבעון הראשון החוב הפיננסי הברוטו היה כ־1.268 מיליארד דולר, הנכסים הפיננסיים הנזילים היו 545 מיליון דולר, והחוב נטו כולל חלקה של בזן בקנטיום היה 794 מיליון דולר. לפי המספרים שהבאת: 1.268 מיליארד דולר חוב התחלתי. תוספת של 141 מיליון דולר אג"ח. תוספת של 50 מיליון דולר אשראי בנקאי. פירעון של 5 מיליון דולר. התוצאה היא כ־1.454 מיליארד דולר, ולא 1.530 מיליארד דולר. חסרים כ־76 מיליון דולר להסבר. ייתכן שיש אשראי קצר נוסף, הפרשי תרגום או חוב של קנטיום, אבל צריך להציג אותו במפורש. 9. מזומן של 1.2–1.3 מיליארד דולר וחוב נטו של 230–330 מיליון דולר זה אפשרי רק אם תחזית התזרים הגבוהה אכן מתממשת. בסוף מרץ היו כ־545 מיליון דולר נכסים פיננסיים נזילים. כדי להגיע ל־1.2–1.3 מיליארד דולר בתוך רבעון, המזומן צריך לגדול בכ־655–755 מיליון דולר. הגיוסים של 191 מיליון דולר ותזרים חופשי של כ־500 מיליון דולר אכן מביאים חשבונאית לאזור הזה, אבל מאחר שלדעתי התזרים של 490–540 מיליון דולר אופטימי, גם החוב נטו של 230–330 מיליון דולר נראה כתוצאה של תרחיש עליון. הטווח הזהיר יותר שלי לחוב נטו הוא 350–550 מיליון דולר. 10. ההון
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
לסיכום
- LIGHT
המסקנה הסופית שלי: התחזית התפעולית טובה וסבירה. תחזית EBITDA הזיקוק סבירה. תחזית ה־EBITDA הקבוצתי נמצאת בצד האופטימי. הרווח המדווח והתזרים החופשי אגרסיביים. הדיבידנד של 250 מיליון דולר אפשרי אך אינו תרחיש בסיס. שער 250–265 אפשרי אם כמעט כל ההנחות מתממשות. שער 300 בנובמבר הוא תרחיש שורי, לא צפי מרכזי
הצג עוד 30 תגובות
-
בזן: אלפא תפעולית ופיננסית ברבעון של מרווחים נדירי
פרסום תחזית דוח רבעון 2 לבזן שלושה שבועות לפני מועד הפרסום הצפוי ב 12.8.2026 . 1. התכנסות מחוללי הרווח — חלון אסטרטגי שלא נראה שנים בזן נכנסה ל Q2 כשהיא נהנית מתופעה נדירה בתעשיית הזיקוק: התלכדות סימולטנית של ארבעה מנועי רווח מרכזיים — כולם בשיאם בעת ובעונה אחת. מרווחי זיקוק — סולר(57-94), בנזין (33-51) ודלק סילוני ( 60-115) ברמות שיא באגן הים התיכון. ארומטיים (גדיב) — פרמיות גבוהות בבנזן וקסילנים מעל ל 1,050 דולר לטון. פולימרים (כאו״ל) — שמירה על מרווחי מעבד מול חומרי גלם גזיים (1,300-1,400 דולר לטון). פולימרים (זיקוק) – במצב גלם גזי מרווחי שיא 50-74 ,כאשר בד"כ זה חד ספרתי נמוך או שלילי. מבנה עקומת הנפט — תנודות שמאפשרות קיבוע מרווחים עודפים במסחר פיזי ופיננסי. בענף שבו בדרך כלל רק מנוע אחד “נושם” בכל רגע נתון —בזן נהנית מריבוי מנועים הפועלים יחד. זהו רגע אסטרטגי נדיר שהוביל לתוצאות חזקות (כל הסכומים בדוח הם במיליוני דולרים): EBITDA זיקוק מנוטרל: 370-410 EBITDA מדווח קבוצה: 620-685 EBITDA מגזר פולימרים: 95-105 2. החברה הכלולה — Cantium גידור טבעי וסינרגיה שמייצרת אלפא ההשקעה בחברה הכלולה הפכה לאחד המהלכים האסטרטגיים החזקים והמוצלחים ביותר של בזן בעשור האחרון. החזר השקעה: השקעה: 100 מיליון דולר רווחים מצטברים מקנטיום כולל רבעון 2 : 183 מיליון דולר מה שנותן החזר הרכישה בפחות משנה ורווח עודף של : כ־80 מיליון דולר הערך האמיתי: החברה הכלולה הפכה לגידור טבעי: בעבר, עליית מחיר הנפט שיפרה מרווחים אך חנקה הון חוזר. כעת, בזן מרוויחה ישירות מעליית מחיר הנפט דרך החברה הכלולה —ומנטרלת את הסיכון התזרימי. זהו גידור מושלם: החברה הכלולה מרוויחה כשהנפט עולה, בזן מרוויחה כשהמרווחים עולים — ושניהם יחד מייצרים יציבות תזרימית. ברבעון 2 קנטיום תרשום רווחי שיערוך בנגזרים במעל 100 מיליון דולר ותממש כ 12 מיליון דולר נגזרים במחירי נפט, סה"כ רווח תזרימי של כ 50 מיליון דולר וחשבונאי בנוסף כ 100 מיליון דולר. ה- EBITDA מנוטרל מגזר השקעה בנכס נפט היה 36-40 M$ , המדווח M$140-160 . 3. רוח גבית בשער החליפין דולר שקל — הדולר במהלך הרבעון ירד כ 5 אחוז, אולם חוזר לעלות לקראת רבעון 3,הדולר/שקל משנה מגמה ומטפס כאשר היעד לכיוון 3.15. בזן היא חברה שכל מכירותיה מתומחרות בדולר. לכן עלייה עתידית של 4% בדולר = עלייה של 4% במכירות השקליות - שיפור עתידי צפוי ישירות לשורה העליונה והתחתונה לעומת ירידה של 5-5.5 אחוז במהלך רבעון 2 . זהו מנוע רווח “שקט”, אך משמעותי מאוד. 4. מדד נלסון גבוה, VGO ופריצת דרך אנרגטית — היתרון המבני של בזן בזן היא בית זיקוק בעל מדד נלסון גבוה, המאפשר לה להפוך נפט גולמי כבד וחמוץ (הנמכר בהנחה) לתזקיקים קלים ואיכותיים. אבל היתרון המבני של בזן אינו רק במורכבות המתקנים — אלא ביכולת לייצר קיטור עודף ולסגור פערים תפעוליים בזמן אמת. השילוב הייחודי: VGO חיצוני + קיטור פנימי (תהליך הקירור מיצר קיטור) בעקבות פגיעת הטיל בתחנת הכוח, נוצר מחסור בקיטור תעשייתי — משאב קריטי להפעלת מתקני הזיקוק. בזן פתרה את הבעיה באמצעות סינרגיה תפעולית עמוקה: הזנת VGO חיצוני, מייצרת זרמי חום גבוהים וקיטור תהליכי בכמות משמעותית. (יש עודפי VGO רוסי בשוק שהלכו וגדלו ככל שהאוקראינים פוגעים להם בבתי הזיקוק. VGO הרוסי נמכר בצורה חוקית ובעזרת מתווכים במחירים נמוכים, כשהם עשירים מאוד בארומטיים). שימוש בקיטור פנימי מתוך תהליכי הזיקוק - FCC, Hydrocracker ו?CDU4 מייצרים קיטור שיורי בלחצים גבוהים. סגירת הפער שנוצר בעקבות הפגיעה בתחנת הכוח, השילוב בין הקיטור הפנימי לבין הקיטור שמופק מהזנת ה?VGO. אפשר לבזן להמשיך להפעיל את המתקנים ללא האטה, לשמור על תפוקות מלאות, ולהימנע מעלויות אנרגיה חיצוניות גבוהות, ועל הדרך לקבל זינה במחיר נמוך . במילים פשוטות: בזן הפכה מחסור בקיטור להזדמנות תפעולית — לא לבעיה. 5. פולימרים (כאו״ל) — יתרון מולקולרי שהופך לגמישות מסחרית המעבר ממונומרים גזיים לפולימרים מוצקים יוצר יתרון מסחרי עצום: חומר הגלם המופק בזיקוק הוא במצב צבירה גז ויש קושי בשינוע למרחקים, לכן הפיכתו למוצק (שבבי פולימרים) מאפשר גמישות תפעולית וניתן לאחסן אותו ולשנע בקלות. היכולת לאגור פולימרים בתקופות שפל ולמכור בשיאי מחיר יוצרת ארביטראז' מסחרי מובנה — יתרון שאין לבתי זיקוק רגילים. בית זיקוק אשדוד שנתקע עם מלאי פולימריים גזי ולא יכול למכור למעט לבזן, אולם זמנית בזן לא יכולה לקלוט ממנו כרגע נותר עם מלאי של פולימרים במצב צבירה גזי . 6. ניהול סיכונים+ אופטימיזציה = האלפא של בזן הניהול סיכונים מחשב בזמן אמת איזה סל נפט ותמהיל תוצרים יניב את המרווח המקסימלי. ה?Trading נועל את המרווחים בחוזים עתידיים ומנהל מלאי. השילוב הזה מייצר Alpha תפעולי — רווח עודף מעבר למרווח הזיקוק הגולמי.
- #בזן
- #בית זיקוק אשדוד
-
המשך
- David123
זהו ההבדל בין בית זיקוק “טכני” לבין בית זיקוק שמייצר ערך עודף -ובזה התמקד המנכ"ל החדש בהכנת מבנה ארגוני תומך בשילוב AI ותהליכי עבודה במהלך רבעון 1 עם כניסתו לתפקיד. 7. מינוף ואשראי ספקים — גידור חכם, לא גידור מלא אשראי ספקים הוא מנגנון מינוף תפעולי עצום: בית זיקוק מקבל נפט באשראי של 90 יום, מעבד אותו, מוכר את התזקיקים (באשראי 30-60 יום) — ורק אז משלם. כשמחירי הנפט נושקים ל- 100 דולר לחבית הסכום מגיע למעל 1.6 מיליארד דולר לרבעון . החוכמה אינה לגדר את מחיר החבית כולו —אלא לגדר רק את התנודתיות המסוכנת. למה לא גידור מלא? כי יש מצבים שבהם ירידת מחיר הנפט משפרת את מרווחי הזיקוק (כמו עכשיו: מ־100 ל־68). גידור מלא היה מוחק את היתרון הזה. הגישה הנכונה: גידור תנודתיות, לא גידור מחיר, נטרול סיכון תזרימי השארת יתרון מסחרי, התאמת מכתבי אשראי- LC כנגד זרם המכירות ניצול Contango לארביטראז' מלאי. כך אשראי הספקים הופך ממקור סיכון למנוע תשואה: מינוף חינמי + גידור חכם = אלפא פיננסית ותפעולית. השורה התחתונה בזן נכנסה ל־Q2 עם שילוב נדיר של: מרווחי זיקוק חזקים ארומטיים ופולימרים בשיא גידור טבעי דרך החברה הכלולה רוח גבית מטבעית החל מרבעון 3, מדד נלסון גבוה סינרגיית VGO שמייצרת קיטור עודף – והחל מאמצע רבעון 2 יש יתירות מלאה לקיטור עם 3-4 דודים נוספים שמשפר את היעילות התפעולית ב כ 5-10 אחוזים. יכולת מסחר ואופטימיזציה שמייצרת אלפא מינוף תפעולי שמנוהל בחוכמה, זהו רגע שבו כל מנועי הרווח עובדים יחד — וממקמים את בזן בעמדה אסטרטגית יוצאת דופן. איפה תהיה בזן בסמוך למועד פרסום הדוח מבחינת מחיר המניה 235-260 , ולקראת דוח רבעון 3 כבר באזור ה 290 . לרוב מי שעובד טכני לא יקנה את המניה, כי הרווחים מחולקים כדיבידנד ואת זה הטכני לא כל כך "מרגיש " או מתמחר כרווח כולל ואז הם לרוב יישארו בחוץ גם אם תעלה 300 אחוז בשנה ... למה ? כי הצפי לרבעון 3 גבוה יותר, לאו דווקא כי המרווחים גבוהים יותר, הם בערך יהיו דומים לרבעון 2 כי היעלות תשתפר, סיימו את תוואי יתירות הקיטור והגדלת יכולת הקיטור שהיה בחוסר עד אמצע מאי האחרון, מה שנתן את אותותיו בנצילות שלא עברה את 84 אחוז והשפיע על הרווחיות בכל מגזרי הזיקוק כולל הפולימרים, התוצאות עקב כך יהיו הרבה טובות יותר . יש עוד הרבה תוצרים מהדוח, יצא קצת ארוך, המשך כבר יהיה בפעם אחרת וגם הסבר על תמחור המניה במצב של צמיחה - רווחים עולים מרבעון לרבעון ... בחרתי לצרף סרטון "מניעים מחדש " עלה בינואר השנה אולם לא קבל את תשומת לב הראויה לדעתי ... https://youtu.be/9EoEtBIeBco?si=zfZf4BuOFvI1-rpY וסרטון נוסף שיפוץ 2024 כחלק מהשקעה גדולה לשיפור היעילות בעשור האחרון הוציאה בזן מעל 300–350 מיליון דולר על שיפוצים תקופתיים מקיפים. השיפוץ הגדול של 2024 היה מהיקרים והנרחבים ביותר בתולדות החברה, הוא מעיין בניה מחדש של חלקים גדולים במפעל, הוא העניק למתקני הליבה (ובפרט להידרוקראקר ולגלם 4) "אופק תפעולי נקי" של כ-4 עד 5 שנים (עד 2028–2029) לעבודה בניצולת גבוהה ואמינות מרבית. https://youtu.be/P4jWyOMWY5s?si=BOON2v0pqUTsBGqN סרטון של 2 דקות שמדגים את העוצמה ! אין טוב ממראה עיניים ... בהצלחה !!!
- #בזן
-
אם זה ההימור שלך לשערי בזן , אשמח ש
- ברוקר
-
אין פה הימור לדעתי
- המתעניין
יש סבירות גבוהה לדוח חזק והכל מתלכד לכך ,אין מאה אחוז ואף אחד לא יכול לקבוע בוודאות מחיר יעד. צריך לשים לב שיש מרווחים מאוד חזקים כרגע וזה ישפיע גם על הרבעון השלישי לחיוב לדעתי. לגבי פטרוכימיים,יש טבלה מסודרת של כותב בשם yakov7 תכנס להודעות שלו ותוציא נתון משוער.
-
קודם כל זה לא הימור...
- David123
בשביל הימור אני לא מכין דוח ... המחיר של בזן הוא בסבירות של 95 אחוז שיגיע לשם אבל רק אם הדוח שלי פוגע בדוח האמתי . ולטענתי כן ... לגבי פטרוכימיים אע"פ שזה פשוט זה הופך מורכב כי אני צריך לנחש מה יחליטו בדירקטריון על גובה הדיבידנד ...וכרגע אני לא סגור על זה. לכן לא הכנסתי את הרווח נטו ואת הדיבידנד ...אני ימתין עם זה ...תזכיר לי בשבוע הבא .
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
dubrov77 - בקשת השוואה מלאה בין בזן לבז"א קבלת
השוואה בין בית זיקוק אשדוד לבתי זיקוק-בזן חיפה. שני בתי זיקוק, שניהם מבצעים את אותם פעולות אך הם שונים לגמרי בכל הפרמטרים שניתן לבדוק. ואכן ביצעתי השוואה ב15 פרמטרים שונים , ובסוף גם הוספתי השוואה בטווחי זמן בנפרד. כדי להקל את ההבנה התחלתי בהשוואה מעין סיפור בשפה פשוטה לא טכנית, אח"כ בשפה קצת יותר טכנית ולסיכום טבלת השוואה מלאה ... חלק א': סיפורם של שני בתי הזיקוק כדי להבין את עולם זיקוק הנפט בישראל, שניהם מקבלים את אותו חומר גלם בסיסי – נפט גולמי, סמיך ושחור שנפרק מהאוניות בים – ושניהם יודעים להפוך אותו למוצרים שכולנו צורכים: הבנזין למכוניות, הסולר למשאיות ודלק הסלוני (דס"ל) למטוסים בנתב"ג. שניהם הלב הפועם של האנרגיה בישראל, ושניהם מבינים שאם הם עוצרים – המדינה נעצרת. אבל כאן בערך מסתיים הדמיון, כי מדובר בשתי חיות שונות לחלוטין. המפלצת מהצפון: בז"ן חיפה בז"ן היא כמו קומפלקס ענק, ותיק ומסועף במפרץ חיפה. יש לה כמה תנורים שונים. אם תנור אחד מתקלקל או זקוק לניקוי, השני מגביר את הקצב והלקוחות בחוץ אפילו לא מרגישים. בז"ן היא לא רק בית זיקוק; היא הקימה לידה מפעלים משלימים שמנצלים את השאריות של הנפט כדי לייצר פלסטיק ופולימרים (כמו כרמל אולפינים) וליצר ארומטיים בגדיב. בזכות הגודל שלה, כשהשוק העולמי פורח והמחירים בשמיים, היא מייצרת כמויות מטורפות ומדפיסה מזומנים בקצב מסחרר (על כל דולר מרווח -מדפיסה 66 מיליון דולר בשנה). לאחרונה, כשטילים פגעו בתשתיות הקיטור שלה, היא הוכיחה שקשה מאוד להכניע אותה: בתוך חודשים בודדים הקימה את המערכות יתירות מחדש תחת אש. היא גם מוגנת בפוליסות ביטוח דמיוניות ששומרות עליה מכל צרה. החיסרון שלה? היא יקרה מאוד לתפעול שוטף. הסיירת הדרומית: בז"א אשדוד בצד השני של המדינה, באשדוד, זה לא קומפלקס ענק, אלא "סיירת" – מפעל רזה, ממוקד ויעיל להפליא. אין לו זרוע פטרוכימית שמייצרת פלסטיק, והוא לא מנסה להיות הכל מהכל. הוא בנוי בצורה ליניארית: קו ייצור מרכזי אחד, יעיל ומתוחכם, שמכוון למטרה אחת – לסחוט מהנפט כמה שיותר דלקים לבנים יקרים במינימום עלויות קבועות. בזמנים רגילים, אשדוד הוא מכונה להדפסת כסף לחבית בזכות המבנה הרזה שלו. אבל היעילות הזו מגיעה עם מחיר כבד: אין לו גיבוי. באשדוד יש "נקודת כשל יחידה" – לב תפעולי אחד (הפצחן הקטליטי). אם הלב הזה נפגע, כמו שקרה באירוע זיהום הנפט בכלורידים, המפעל כולו נכנס לבעיה עמוקה, והרווחים הופכים מהר מאוד להפסדים כבדים עד שהמערכת מנקה את עצמה. לאחרונה, ענקית התשתיות "שפיר" נכנסת לשליטה במפעל, בעיקר כדי לשים יד על הביטומן (חומר הגלם לאספלט) והשטחים הענקים שבית הזיקוק אשדוד יושב עליהם. מה שעשוי להעניק לסיירת הזו גב מסחרי ויציב לעתיד בטווח הבינוני (2028 והלאה ) חלק ב': צלילה לעומק הטכני וההנדסי עבור אנליסטים ומנהלי סיכונים, ההבדלים בין השתיים מתורגמים ישירות למבנה המאזן, נצילות הזינה וחסינות תפעולית. המשותף (הבסיס התפעולי) תפוקת מוצרים לבנים: שני בתי הזיקוק הם בתי זיקוק בעלי מורכבות גבוהה יחסית (Nelson Complexity Index גבוה). שניהם מסוגלים להמיר את החלקים הכבדים של חבית הנפט לתזקיקים נקיים (בנזין, סולר, דס"ל) בשיעור גבוה של מעל 80%. תלות במרווחים עולמיים: שניהם מושפעים ממרווחי הזיקוק הבינלאומיים (כמו מרווח האורל או הברנט ומחירי התזקיקים באירופה). רגולציה סביבתית ואנרגטית: שניהם מוגדרים כתשתית קריטית לביטחון האנרגטי של מדינת ישראל, ונתונים לפיקוח הדוק של המשרד להגנת הסביבה ומשרד האנרגיה. השונה (הנדסה, יתירות ופרופיל סיכון) 1. ארכיטקטורה מערכתית ויתירות (Redundancy) בז"ן (מבוזרת): מחזיקה במספר קווי זיקוק אטמוספריים מקבילים ובשני סוגי פצחנים מרכזיים – פצחן קטליטי (FCC) ופצחן מימני (Hydrocracker). המבנה הזה מעניק גמישות בזינה (Crude Flexibility): בז"ן יכולה לרכוש ולמהול סוגי נפט שונים (מתוק, חמוץ, כבד) ולהתאים את העבודה לתנאי השוק. במקרה של כשל במתקן אחד, הפגיעה המקסימלית בהכנסות מוגבלת ל-50%. בזן חווה פגיעות טילים ישירות על תחנת הכוח, על תחנת זינה בגז ועל אזור מכלי אחסון ומערכות קיטור...בכולם הצליח להתאושש במהירות וכמעט ללא סימני נזק (ביטוח של 400 מיליון דולר BI- הפסדי הכנסות לאירוע – זה ביטוח מפלצתי בתנאים מעולים ) . אשדוד (ליניארית): בנויה כשרשרת ייצור אחת ללא יתירות מובנית במתקני הליבה. הלב של המפעל הוא פצחן קטליטי יחיד. כשל בפצ"ק (כמו אירוע הכלורידים או סבב התחזוקה המתוכנן של 60 יום ב-2027) משתק את היכולת לטפל במזוט ובוואקום. המפעל נאלץ לחתוך את הזינה האטמוספרית לאזור ה-40%-45% כדי למנוע הצפת מלאי מזוט כבד, מה שמוביל לעצירה מוחלטת של רכש חצי-מוצרים (VGO) ומעבר מהיר להפסד עמוק בשל אי-כיסוי עלויות קבועות. ביטוחים צנועים-עם השתתפויות עצמיות גבוהות וזמני המתנה ארוכים לחסכון בעלויות. 2. מבנה עלויות ורווחיות בז"ן: סובלת מעלויות קבועות אדירות (כוח אדם, ארנונה, תחזוקת קומפלקס ענק). במרווחים נמוכים או סבירים, המשקולת הזו מעיקה על ה-EBITDA לחבית. מנגד, במרווחים גבוהים ( Golden Run), היתרון לגודל של כ-200 אלף חביות ביום מאפשר לה למנף את הרווח בצורה אגרסיבית. אשדוד: מתאפיינת במבנה עלויות קבועות רזה מאוד. במרווחים סבירים, היא מציגה רווחיות חבית עדיפה על בז"ן. הקיבולת שלה קטנה יותר (כ-100 אלף חביות ביום), אך היא ממקסמת אותה באמצעות רכש יעיל של חצי-מוצרים (VGO חיצוני) המוזרם ישירות לפצ"ק להגדלת התפוקה הלבנה. 3. אינטגרציה אנכית וסל מוצרים בז"ן: משולבת אנכית עם התעשייה הפטרוכימית (פולימרים כגון פוליפרופילן ופוליאתילן ). היא מייצרת מוצרי המשך לתעשיית הפלסטיק העולמית, מה שמוסיף לה מנוע רווח נוסף אך גם חושף אותה למחזוריות של שוק הכימיקלים. אשדוד: זיקוק טהור ללא פטרוכימיה. השארית הכהה שלה מנ
- #בזן
- #פטרוכימיים
- #שפיר הנדסה
- #בית זיקוק אשדוד

-
המשך 2
- David123
אשדוד: זיקוק טהור ללא פטרוכימיה. השארית הכהה שלה מנותבת לגפ"מ ובעיקר לביטומן (כ-2%-4%). כניסת שפיר הנדסה לשליטה מייצרת לה אינטגרציה אנכית מסוג אחר – שפיר הופכת ללקוח עוגן פנימי של הביטומן לצורכי סלילת כבישים ותשתיות, מה שמגדר את סיכון השיווק המקומי של המוצר. בנוסף כששפיר תקנה אחוזי שליטה גבוהים תזרים הון עצמי ענק פנימה לאשדוד אבל זה לטווח של שנתיים קדימה. בצד היתרון להגדלת השליטה המבחן הקרוב הוא עד סוף אוגוסט שפיר יש אופציה להגדלה ב 4.9 אחוז החזקה לפי שווי שוק 1.55 מיליארד שקל (בערך כמו שנסחר היום ,החלק המעניין והמרתק עשוי להיות בהמשך כשינסה לשלוט ב 45 או 65 אחוזי שליטה, לרוב במקרים באלו משקיע שבונה על תזרים שוטף עלול להתאכזב...מאחר והוא מחזיק דירקטור בהנהלה ורוצה שליטה במחירי שוק נמוכים עד ל 2028 , מהצד השני אני סומך על סמיט שלא יתנו לו לרכוש בזול... עבור המשקיע הממוצע, התרומה היא בעיקר הורדת סיכון פשיטת הרגל . עם זאת, כדי ליהנות מפירות ההשבחה האמיתיים, המשקיע יצטרך לעמוד על המשמר בכל הקשור למחירי העסקאות בין אשדוד לשפיר, ולבחון היטב האם הנהלת החברה שומרת על האינטרסים של בעלי מניות המיעוט ולא מייבשת את הקופה. כתוכנית אסטרטגית אשדוד רוצה לבנות תחנת כוח ענקית 800 מגה וואט אבן זה לטווח ארוך3-5 שנים קדימה (כנראה כשיכנס מימון מהגדלת השליטה של הבעלים ) . עד החלק המעניין , מכאן טבלת ציונים שבנתי להשוואה ב 15 פרמטרים שונים שחשבתי לנכון שמשקפים את השונות ביניהם כאשר 1= גרוע מאוד וציון 9 = טוב מאוד ! כאן צריכה לבוא הטבלה מהקובץ - והסיכום שלה על כל פרמטר אפשר להביא נימוקים באורך של עמוד שלם ... הסך הכולל בטבלה המצורפת בחלק הראשון הוא 111 לטובת בזן מול 88 לבית זיקוק אשדוד . מבחינתי ב מרץ השנה השקעתי באשדוד ביחס של שלוש ל אחד מול בזן כי הוא נסחר סביב 6200 כמו חברה במשבר לעומת בזן. אבל כשהגיע למחירים מעל 9000 היתרון במחיר נעלם ודיללתי 75 אחוז מהשקעה בו, ה 25 אחוז בו מוחזקים לטווח בינוני ארוך . גילוי נאות מחזיק גם את בזן ואת פטרוכימיים בסכומים גדולים פי 4 מאשר אשדוד, כאשר פטרוכימיים נסחר במינוף של 2 מול בזן ונסחר בחסר גדול של 35 אחוז, שלדעתי ייסגר בקרוב מאוד, ככל שבזן תעלה ותבצע חלוקות של דיבידנד קדימה. בנוסף גם מחזיק בשתי האופציות של פטרוכימיים בגלל הארביטראז שלהם -כרגע אופציה 1 סגרה אותו מול המניה, ופטרוכימיים אופציה נסחרת בדיסקאונט גדול של 30 אחוז לדעתי מול המניה (שאף היא בדיסקאונט נוסף מול בזן ), מה שהופך עוד יותר מעניין זה יחס המינוף של אופציה 2 , מינוף ענק של פי 5 . השוואה לטווח הקצר אני יעלה בקרוב כשיסיים את ניתוח אשדוד ויעלה את הדוח (התחזית שלי לדוח יותר נכון ) באשדוד לרבעון 2 .
- #בזן
- #פטרוכימיים
- #שפיר הנדסה
-
תודה רבה!
- dubrov77
תודה רבה על הניתוח המעמיק והמעניין, אני מאוד מעריך את הזמן וההשקעה. אין ספק שאתה קול ייחודי ושונה בפורום, ואני תמיד שמח ללמוד ממך!
-
תודה ענקית. במאי 2026 בדקתי את השני
- דירותא
רשמתי לפני מתי להכנס ושכחתי לבצע. מאידך שער המניה של בזן היה 160 והריצה שלנ סבירה אבל לא מצויינת לעומת אשדוד כפי שציינת. אבדו שוב לקראת פרסום דוח 2/26
- #בזן
-
👍 רוב החומר יושב אצלי מסודר
- David123
רק להכניס סיפור שיהיה קל להבין...ולהציב את זה בטבלה ... בהצלחה !!
-
גרף השוואתי ממאי
- David123
הצג עוד 2 תגובות
-
הסיפור שלא סופר
רבעון 1–2026: הסיפור שלא סופר על בזן ברבעון הראשון של 2026 קרה משהו מרתק בדוחות בזן, זה לפני שמתניעים את הדוח לרבעון 2. על הנייר, השורה התחתונה הציגה תמונה מורכבת: רווח נקי חשבונאי זעום של כ-8 מיליון דולר בלבד, הפסד זמני, ותזרים שנשחק עקב נסיבות התקופה. אבל מי שהכיר את השוק הריח שמדובר ברעש חשבונאי בלבד. מרווחי הזיקוק בעולם היו חזקים, הביקוש המקומי לתזקיקים נותר קשיח, והמציאות התפעולית הייתה שונה לחלוטין. הדוח הרשמי הציג "חולשה חשבונאית". המציאות בשטח שיקפה "עוצמה תפעולית". והפער הזה הוא תחילתו של הסיפור. 1. המלחמה שהביאה את הים אל בתי הזיקוק השבתות נמלים ואתגרים לוגיסטיים , מורכבים אילצו את בזן לבצע יבוא של 1.5 מיליון חביות בנזין מוכן באמצעות מכליות. במקום לזקק נפט גולמי זול בעצמה ולהרוויח את המרווח המלא, החברה נאלצה לשלם פרמיות מלחמה ועלויות שינוע גבוהות על מוצר מוגמר כדי להבטיח רציפות אנרגטית במשק. מדובר באירוע נקודתי בכמות ענקית שחתך את הרווחיות החשבונאית עוד לפני שהדוח נכתב. 2. בנק של מלחמה: מימון מס' הבלו חברות הדלק המקומיות מקבלות אשראי מבזן של שוטף פלוס 60. לא רק על מחיר הדלק – אלא על הרכיב הכבד ביותר שלו: הבלו (מס הקנייה). בזן מצאה את עצמה מתפקדת כמייצבת של המשק: היא שילמה את המיסים למדינה במזומן ובזמן, בעוד לקוחותיה נהנו מאשראי מוארך. זהו מהלך לוגיסטי חיוני, אך כזה ש"תקע" מזומנים רבים בחוץ . 3. המזוט השחור שהפך לזהב בתוך אתגרי הרבעון, הבליח אירוע ייחודי. השבתה של 33 ימים באספקת הגז ממאגר "לווייתן" אילצה את תחנות הכוח לחזור זמנית לדיזל ומזוט. בזכות מנגנון רגולטורי מותאם, בזן סיפקה את המלאים הללו לשוק המקומי לפי תמחור בינלאומי במחיר גבוה ומלא, אך ללא עלויות הלוגיסטיקה והיצוא הכרוכות בהם בשגרה. מוצר שנחשב משני לרוב גם עם תרומה שלילית למרווח, הפך למנוע רווח מהיר ויעיל שיבוא לידי ביטוי ברבעון 2 והלאה. 4. המלאי שנכנס למכלים – ולא לדוח במהלך הרבעון עם פתיחת המלחמה ,הגדילו דרמטית את מלאים של נפט והתזקיקים. המשמעות הפיננסית הייתה מיידית: הון חוזר תפוח: מזומנים בהיקף עצום "ננעלו" בתוך המכלים והצינורות כנכס תפעולי, במקום להירשם כרווח חשבונאי מידי. אשראי ספקים: כדי לממן את רכישות הענק הללו מבלי לייצר מחנק תזרימי, בזן האריכה את האשראי מול ספקי הנפט בחו"ל, מה שהגדיל זמנית את מתיחת הארכת אשראי ספקים -סעיף ההתחייבויות ל-585 מיליון דולר כפי שמופיע בדוח באור 8.ה. (ב 31.12.2025 - 292 מיליון דולר ) . 5. הגדורים של קנטיום: הפסד על הנייר בלבד לכך התווספו הגדורים של חברת כלולה קנטיום (Cantium), שרכשה בחודש מרץ הגנות נפט במחיר של 101.4 דולר לחבית WTI. מכיוון שהשוק נסחר מעל למחיר זה, כללי החשבונאות חייבו לרשום "הפסדי שערוך" כבדים על הנייר. חשוב להדגיש: לא מדובר ביציאת מזומנים אמיתית מהחברה, אלא בהתאמה חשבונאית שיצרה רעש שלילי גדול בשורה התחתונה. 6. הפער הדרמטי: מינוס 8 מיליון דולר מול 76 מיליון דולר כאשר מנקים את כל רעשי הרקע הזמניים הללו – יבוא החירום, מלאי הביטחון המוגדל ושערוכי הגדורים ועוד – מגלים את הנתון המדהים באמת שלא הודגש בשיח הציבורי: הרווח הנקי המדווח (חשבונאי): כ-8 מיליון דולר. הרווח הנקי המנוטרל (התפעולי המייצג): כ-76 מיליון דולר!. בזן הציגה פעילות ליבה איתנה ויציבה, אך המבנה הפיננסי ותנאי המלחמה בלעו את השורה התחתונה הרשמית. 7. התלכדות האינטרסים עם פטרוכימיים בעוד השוק מעכל את השורה התחתונה המורכבת ומחיר המניה חווה לחץ טבעי (ירידה מ 190 ל 135), חברת האם, פטרוכימיים, קידמה מהלך פיננסי משלה לשינוי תנאים בשטר החוב של אגח י'. מבחינה עסקית, העובדה שהדוחות הציגו חולשה חשבונאית זמנית יצרה, באופן טבעי, רקע נוח והגיוני להסבר הצורך בשינויים המבוקשים מול מחזיקי החוב. בשוק ההון, עיתוי ועמידה בתנאי שוק מורכבים הם חלק בלתי נפרד מניהול אסטרטגי נכון, והתלכדות הנסיבות כאן שירתה את המהלך בצורה מיטבית. השורה התחתונה רבעון 1–2026 לא היה רבעון חלש. הוא היה רבעון שנראה חלש חשבונאית. זהו שיעור מרתק בשוק ההון: מקרה קלאסי שבו משימות לאומיות בשילוב כללי דיווח קשוחים הסתירו זמנית מנוע רווח תפעולי טוב של 76 מיליון דולר. מי שהסתכל רק על השורה התחתונה החמיץ את העוצמה הכלכלית האמיתית שנבנתה מתחת לפני השטח. כל הסעיפים הללו צפו למעלה כשניתחתי את הדוח באמצעות המודל החדש שנבנה מהתחלה עם הקפדה על הצגה חשבונאית ולא רק כלכלית. המודל צריך לזהות את כל החריגות הללו ולתת מענה ונטרול ותוך כדיי לייצר התאמות אינטגרליים במודל. כך שבסוף זה לא היה ברכה לבטלה... הפוסט הבא כבר יהיה על תוצאות הדוח של רבעון 2 התוצרים הללו מוכנים, וכרגע מנדב רק מספר אחד – EBTIDA מאוחד מדווח – 652 מיליון דולר, מספר מפלצתי לרבעון אחד, לוקח זמן לעכל את זה .. ואחרי שבצעתי בדיקות חוזרות ונשנות אני עומד מאחוריו ב 90 אחוז דיוק ורמת ודאות גבוהה מאוד. אי אפשר היה להתחיל לנתח את רבעון 2 עד שלא היינו מבינים על מה? ולמה? כל מה שקרה ברבעון ..... עכשיו כשרואים את המספר הזה 652 מיליון דולר לרבעון אחד ומשווים מול 2022 , מבינים מה זה "שנת 2026 לוקחת בהליכה את 2022" ...כי בשנת 2022 הEBITDA המאוחד המדווח השנתי - יצא 754 מיליון דולר . גם הדוח של שנת 2022 נבדק ונבחן על כל הפרמטרים השוואתית ונמצאו הסיבות לכך שאע"פ שבשנת - 2022 - מחירי דלקים היו גבוהים ומרווחים טובים, החברה לא הרוויחה כראוי... מי יודע אולי מישהו שילם על זה במשרתו. החל מ 23.6 בשעה 11 המניה החלה במסע עליות לפחות עד לאחר פרסום הדוח ב 11.8 . ההודעה שהמניה ביצעה מהלך כניעה ב 135 נמסרה כאן בזמן אמת בשעה 12 באותו יום מצורף קישור , מאז המניה במהלך עולה של 50 אחוז בחודש מסחר מקווה שעוד אנשי
- #בזן
- #בינלאומי
- #פטרוכימיים
-
תודה על הניתוח
- dubrov77
ניתוח מעמיק ומעניין מאוד! אבל מי שפחות מכיר את החברה והמניה, כמו שציינת היא עלתה לא מעט בזמן האחרון. האם יש עדיין אפסייד, לדעתך? תודה!
-
בקצרה לגבי בזן
- המתעניין
החברה פשוט לא נהנתה עדיין מהמרווחים הגבוהים של המלחמה וספגה רק את השיערוכים וההוצאות הכספיות. ממליץ בחום למשקיעים לצפות בכנס המשקיעים לרבעון הראשון של 2026,הם מסבירים בפירוט על הצפוי ברבעון השני של 2026.
-
תעלה קישור לכנס (ללת)
- David123
-
נסיון לקישור
- המתעניין
אם הקישור לא נפתח תכנס פשוט לאתר של בזן לרובליקה של קשרי משקיעים ודוחות כספיים.
-
👍 זה שיחת וועידה לתוצאות
- David123
ברור שצפיתי בזה ...אין שם את כל הסעיפים שמצאתי בדיעבד בתוך הבאורים ובבדוח ... לא הבנתי למה להציג דוח רבעון 1 כחלש ולט להציג את הרווח הנקי המנוטרל כפי שעשו ברבעונים 1+2 בשנת 2022 ...משהו כאן לא מסתדר...
הצג עוד 4 תגובות
-
עדכון שווי הוגן פטרוכימיים
בשער מניית בזן של 193, ערך נקי של פטרוכימיים 860. אחרי דיסקאונט 15% לחברות אחזקה - שווי הוגן של 731. נסחרת ב-518 -- כלומר בהנחה של 30% על השווי ההוגן. חלק מהפער הזה אמור להיסגר לקראת / אחרי פרסום דוחות בזן לרבעון השני וחלוקת דיבידנד הביניים. בגדול המינוף של פטרוכימיים הוא כרגע 1.5, כלומר עלייה של 1% בבזן אמורה לגרור עלייה של 1.5% בפטרוכימיים.
- #בזן
- #פטרוכימיים

-
בקצב הזה אולי גם אופציה 2 יכנס לכסף
- ברוקר
🙇הקיקר כבר ב 62 מיליון
-
שים לב
- המתעניין
יש המרות של כתב האופציה ורכישת אגח י בסכומים יפים . מצד אחד דילול ואולי הסבר ללחץ על המניה ומצד שני מורידים חוב יקר
-
אופציה 1 עמוק בתוך הכסף
- yakov7
בחישוב שלי הנחתי שכל הכמות של אופציה 1 ממומשת והגדלתי את מספר המניות בהתאם. דיבידנד הביניים שיוכרז ע"י בזן עם פרסום תוצאות רבעון שני, ישמש את פטרוכימיים לרכישות בשוק ואולי הצעת רכש של אגח י. זאת הסיבה לעניין באגח. פטרוכימיים קנתה בשבועות האחרונים כמות גדולה של אגח י' בשוק. לדעתי, הדיסקאונט הענק במניית פטרוכימיים אינו מוצדק כי אגח י' יפדו במלואן עד לאפריל 27 ואין בחברה שום סיכון פיננסי - LTV נמוך.
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
פטרוכימיים
- המתעניין
החברה ערכה הצבעה בקרב בעלי האגח על מנת שתוכל לפדות את האגח וכנראה שזה הכיוון, כרגע הם משלמים ריבית גבוהה מאוד .
- #פטרוכימיים
-
לפדרמן יש הון נחות ניתן להמרה
- yakov7
פדרמן מחזיק 100 מש"ח שניתנים להמרה ל 33.3 מניות. הוא יבצע המרה רק לאחר פדיון מלא של אגח י (לכל המוקדם באפריל 27 ואולי לקראת סוף 27). גם במקרה כזה הערך הנקי למניה של פטרוכימיים הוא לפחות 660 ויש להוסיף גם את ערך הדיבידנדים שיתקבלו במהלך השנה, שנה וחצי הקרובות) - מה שלוקח אותנו לאיזור 700-770 ערך נקי לפטרוכימיים.
- #פטרוכימיים
-
תבנית ספל וידית עוצמתית בבזן ובפטרוכימיים
המרווחים אש אש. נראה שבזן ממש בתקופה הכי טובה שהיתה לה אי פעם ונראה לי שפטרוכימיים הולכים להיות מאוד מרוצים בשנה הקרובה. השאלה שלי מה לדעתכם הגג של בזן מבחינה טכנית?
- #בזן
-
המרווחים אש - ב19.6.2026 הודעתי כאן שהרכבת יצא ...
- David123
כשמניה שייטה באזור ה 140 הציטוט שלי נמצא בסוף הפוסט ... מצרף קישור . הדר הגיב וקבע שצריך להמתין שבוע נוסף ...ואכן ב 23.6 שעה אחרי שפגשה את 135 הודעתי שמניה ביצעה כניעה וסטייה שורית סמויה שהייתה אז הפכה לגלוייה ... מאז כמעט לא כתבתי עליה כי השוק כבר מדבר ...מצרף אץ שני הקישורים הרלוונטיים מה שקורה עכשיו ב- בזן- בתי זיקוק זה לא קרה מעולם בה והמרווחים שם הם פנומינאליים ...פטרוכימיים תהנה מזה ביחס של מינוף אחד ל 2 היעד כרגע עומד על 235 וזה היה גם היעד שהעילתי באמצע מאי מבחינה פונדמנטלית ... עכשיו גם טכנית זה נתמך !! עריכה תיקוני הקלדה
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
איזה שווי/יעד נותן לפטרוכימיים שער
- ברוקר
כזה?🙇
-
900-950 פטרוכימיים (ללת)
- David123
-
רק יוסיף ויבהיר ש מדובר
- David123
ש 235 ומעלה לאחר הדוח (כי מצטרף לזה דיבידנד ) שאמור להוריד את פרמיית סיכון של אגחי הבכורה ט+י , כדי שיוכלו להיפרע , אגח ט ניתן לפירעון מוקדם כנראה יפרע השנה אגח י רק ביולי 2027 אולם הסכום צריך להיות בקופה כדי להוריד את הפרמיה של 30-40 אחוז כמו גיבנת וכשיש דוחות טובים לבזן -הוודאות לפירעון עולה ...לכן פרמיית בסיכון שגורמת לדיסקאונט יורדת ופטרוכימיים תוכל להיסחר במחיר מלא ...שהוא מעל 950 .
-
אין כרגע תבנית, אולי עוד תתפתח..
- RMA
הצג עוד תגובה אחת
-
פטרוכימיים - השוק לא יודע חשבון
זה מדהים איך חברת אחזקה פשוטה ולא מסובכת כמו פטרוכימיים נסחרת בדיסקאונט של 37% ל- NAV. אין כאן מבנה מסובך, אין חשיפה מיסויית וכבר יודעים שלבזן תהיה שנה מצויינת ודיבידנד ענק. איך השוק לא מבין את זה? מצורף חישוב מפורט בהנחת מימוש כל אופציות 1. ערך נקי (NAV) - 7.08 למניה אם נוריד 15% דיסקאונט לחברת אחזקה - 6.02 למניה (נראה גם ש-15% זה יותר מדי לחברה פשוטה כזאת) המניה נסחרת ב- 4.47. וזה בזמן שאנחנו כבר יודעים שרבעון שני של בזן היה מצויין ויוכרז דיבידנד ביניים יפה. גם פטרוכימיים יודעים את זה - לכן הם רצים לקנות את אגח י.
- #פטרוכימיים

-
פטרוכימיים - השוק לא יודע חשבון
זה מדהים איך חברת אחזקה פשוטה ולא מסובכת כמו פטרוכימיים נסחרת בדיסקאונט של 37% ל- NAV. אין כאן מבנה מסובך, אין חשיפה מיסויית וכבר יודעים שלבזן תהיה שנה מצויינת ודיבידנד ענק. איך השוק לא מבין את זה? מצורף חישוב מפורט בהנחת מימוש כל אופציות 1. ערך נקי (NAV) - 7.08 למניה אם נוריד 15% דיסקאונט לחברת אחזקה - 6.02 למניה (נראה גם ש-15% זה יותר מדי לחברה פשוטה כזאת) המניה נסחרת ב- 4.47. וזה בזמן שאנחנו כבר יודעים שרבעון שני של בזן היה מצויין ויוכרז דיבידנד ביניים יפה. גם פטרוכימיים יודעים את זה - לכן הם רצים לקנות את אגח י.
- #פטרוכימיים

-
חוזים עתידים למרווחי זיקוק ליולי -ספטמבר 40-45
פי 3 ממרווח ממוצע בזיקוק לבנזין שבד"כ נע 10-20 ברבעונים ממוצעים וזה מצביע מה השוק בעולם חושב על המרווח לרבעון 3 . בזן נהנת מהבטחת מרווח בכל תחילת חודש עקב קיבוע מחיר ע"י משרד האנרגיה. מרווח ממוצע 5 ימים נכון לאתמול עומד על 43 ומגמת עליה . מסקנה רבעון 3 חזק לא פחות מרבעון 2 ...לגבי רבעון 4 הצפי של השוק בחוזים עתידים מגלם מרווחים 35-38 כלומר רק 10-15 אחוז פחות אבל פי 2-2.5 יותר ממרוחים ממוצעים בשנים ממוצעות ... התוצאה -חברות הזיקוק החלו במהלך מכין עד לפרסום הדוח באמצע אוגוסט ...יעד המניה שיא אחרון כרגע 190 כ 25 אחוז עליה .
- #בזן
-
פטרוכימים
- המתעניין
מחקו עוד 8 מיליון ע.נ אגח י
-
שם עשו תרגיל מארץ התרגילים
- David123
יש להם בקופה עוד כ 40 מיליון שח ..אחרי הקניות האחרונות אבל זה לא המטרה . עדי פדרמן יודע שבזן תטוס אחרי הדוח וזה יקפיץ את פטרוכימיים למעלה במינוף פי 2 ...אז הדיבידנד שיגיע ילך לפדיון מוקדם של אגח ט כ 15 מיליון ואחרי זה י , רק מה י יש הטבה נדחית שקשורה למחיר בזן . והוא רוצה להעיף את החוב ולהשאיר רק את הטבה הנדחית ליולי 2027 וככה מחיר המניה יהיה משוחרר משעיבודים ומשקולות ....זה עבר מול הנאמנן והתקנון שונה בהתאם .
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
אכן
- המתעניין
בבזן נערכו לדיבידנד גדול ובפטרוכימיים לפידיון של אגח י. בחברות האלו עד שזה לא קורה,הכל אפשרי לטוב או לרע.
-
בעקבות ההסכם המתגבש: האם סין תצית מחדש את משבר האינפלציה העולמי?
ההסכם הראשוני בין ארה"ב לאיראן לפתיחת מצר הורמוז מביא איתו אנחת רווחה לשווקים, אך אנליסטים מזהירים: חזרתה של סין לרכישות נפט מאסיביות עלולה לגרור זינוק מחודש באינפלציה
בעקבות ההסכם המתגבש: האם סין תצית מחדש את משבר האינפלציה העולמי?
-
זאת בדיוק התובנה מאמצע מאי שהעליתי כאן
- David123
מה שיקרה זה מחירי הסולר והבנזין יורדים מעט פחות מהנפט ולכן המרווחים והרווח של בתי זיקוק רק יעלו ואפילו יהיו גדולים יותר מאשר בשיא המשבר. למה וכיצד ? להלן ההסבר... מעלה קטע מהקישור שרלוונטי : "צריך לזכור שהמלאים של הנפט במאגרי החירום הם במחסור של מיליארד חביות בכל העולם מה שאומר שמייד כשהמחיר יורד לאזור זה נכנסים ביקושים של 4-5 מיליון חביות ליום שמעלים את המחיר חזרה. נקודה נוספת מחירי התזקיקים ירדו בהדרגה וכשמירי הבנזין ירדו הצרכן האמריקאי והאירופאי שהורידו ביקושים של 6-8 מיליון חביות ליום יחזרו , כך שהביקושים בקיץ כבר יהיו גבוהים יותר ורוב הירידה שנראה בהתחלה תחזור לעלות בתזקיקים בעיקר וכבר ביולי נראה חזרה מרווחים גבוהים אולי אף גבוהים יותר ממה שהיה במאי מבחינת התזקיקים."
-
כלומר רואה את בזן ופטרוכימיים
- Safoka
אטרקטיביים כרגע לא כך? *כמובן לא כהמלצה, מעניינת דעתך כמישהו שהתרשמתי מכתיבתו מיכולת הסקת המסקנות שלו.
-
בזן ופטרוכימיים מאוד אטרקטיבים
- David123
לא רק כרגע גם לרבעון הבא וכנראה לחצי השנה הקרובה. שים לב שמרווחי הסולר בירידות הנפט עוברים את ה 50 והבנזין עובר את 35 וזה כשהנפט יורד מוזיל את העלויות והמרווח גדל. בנוסף מה שגרם להגדלת ההון החוזר יורד (וזה עלויות הנפט הגולמי ) ומשחרר מזומן מהתזרים . הדוח של רבעון 2 חשוב בעיקר לפטרוכימיים כי הוא מאפשר פדיון אגח בכיר ט וחלק גדול מאגח י . מה שעשוי לשחרר חלק גדול מעול השעבוד של המניות בזן בפטרוכימיים ולהוריד את הדיסקאונט מ- 30 אחוז ל- 10 . הערכה שלי טכנית ופונדמנטלית בזן תעלה ל 235 בסמוך לפרסום דוח רבעון 2 וגם פטרוכימיים בהתאמה ל 650-700 .
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
תודה רבה על ההשקעה בתגובה שלך 🌹 (ללת)
- Safoka
-
איך הם לא פולשים לטייוואן זה מה שלא מובן
- אביהו1245
הרי הם רואים את טראמפ ומבינים שהוא יסתום את הפה ולו שהשוק יישאר ירוק יבואו יעמיסו פוטים על הכול יפלשו , יסגרו את כל הפוטים טראמפ יגיד להם "נו נו נו" יטיל עליהם עונש ואחרי דקה יגיד להם תתחייבו שלא תפלשו יותר לאף מדינה ואני אסיר ממכם את העונש (כן זה היה בציניות כמו הורמוז ,אלליי לי אלליי)
הצג עוד 6 תגובות
-
-
פטרוכימיים - דברים מעניינים קורים
1. מכנסת אסיפה דחופה כדי לשנות שטר נאמנות של אגח י בצורה שתקל עליהם לבצע פדיון מוקדם. מצורפת ההודעה. 2. נראה שיש קונה גדול שמבין את הדיסקאונט הגדול שיש במניה (שווי הוגן היום בהנחת דיסקאונט 15% - בסביבות 510. שווי הוגן בעוד 10 חודשים אחרי הדיבידנדים השמנים מבזן - בסביבות 580). פרשנות שלי - פטרוכימיים כבר יודעים שצפוי דיבידנד ביניים גדול מבזן עם פרסום דוחות רבעון שני (אמצע אוגוסט) ולכן רוצים לפדות את אגח י ולהיפטר מהריבית של 10.54%. נראה שיש מוסדיים שכבר מבינים את ההזדמנות במניה, ובעקבות הדיונים עם מחזיקי האגח, יבינו את זה יותר טוב. כל זה, בצירוף פדיון של אגח י, יסגרו או יצמצמו מאד את הדיסקאונט במנית פטרוכימיים.
- #פטרוכימיים

-
פטרוכימיים - דברים מעניינים קורים
1. מכנסת אסיפה דחופה כדי לשנות שטר נאמנות של אגח י בצורה שתקל עליהם לבצע פדיון מוקדם. מצורפת ההודעה. 2. נראה שיש קונה גדול שמבין את הדיסקאונט הגדול שיש במניה (שווי הוגן היום בהנחת דיסקאונט 15% - בסביבות 510. שווי הוגן בעוד 10 חודשים אחרי הדיבידנדים השמנים מבזן - בסביבות 580). פרשנות שלי - פטרוכימיים כבר יודעים שצפוי דיבידנד ביניים גדול מבזן עם פרסום דוחות רבעון שני (אמצע אוגוסט) ולכן רוצים לפדות את אגח י ולהיפטר מהריבית של 10.54%. נראה שיש מוסדיים שכבר מבינים את ההזדמנות במניה, ובעקבות הדיונים עם מחזיקי האגח, יבינו את זה יותר טוב. כל זה, בצירוף פדיון של אגח י, יסגרו או יצמצמו מאד את הדיסקאונט במנית פטרוכימיים.
- #פטרוכימיים

-
כששיא היסטורי פוגש אסטרטגיה אגרסיבית
מתקבל דיבידנד שיא הסטורי בבזן . כששיא היסטורי פוגש אסטרטגיה אגרסיבית ,הנתונים שמאחורי הזינוק: כך נראה רבעון שמסמן עידן חדש בבזן, שיאים חדשים, מהלכים דרמטיים — ודוח אחד שמסביר איך הכול מתחבר. תזרים מזומנים רבעוני — כ 500 מיליון דולר התזרים הרבעוני של בז״ן לרבעון 1 2026 עומד על כ 500 מיליון דולר, והוא מורכב משני חלקים: 1. תזרים תפעולי רגיל (ליבה) EBITDA כ 210 מיליון דולר כאשר מרווח הזיקוק הוא כ 16.5-18 , גבוה מרבעון קודם אולם טרם קבל את ההשפעה של חודש מרץ במלואו מאחר וחוזי המכירה הם חוזים עתידים במחירים של מרץ ומחושבים לגבי האספקות שיהיו באפריל ויכנסו לרבעון הבא, רק מכירות SPOT יכנסו לרבעון 1. התאמות אילו נעשו בדוח ובחישוב מרווח הזיקוק כמובן. 2. התאמות ואירועים חד פעמיים / חוץ תפעוליים: סה״כ 308 מיליון דולר, המורכבים מ: רווח תזרימי ממלאי לא מגודר — 114 מיליון דולר מלאי של 3.8 מיליון חביות ב 1.3.2026 שלא גודר מייצר רווח תזרימי משמעותי כאשר ימי מדף שלו לפני סוף הרבעון כך שהוא כאשר ימי מדף שלו בערך 21 יום לפני סוף הרבעון כך שהוא מסתיים. מזומן מביטוח — 90 מיליון דולר התקבל בפועל ברבעון 1, למרות שהוכר חשבונאית ברבעון 4. החזר הלוואת בעלים לרכישת קוונטיום — 25–30 מיליון דולר תזרים נכנס נוסף. רווח מגידור 6.1 מיליון חביות — 78 מיליון דולר תוספת תזרימית משמעותית. סה״כ תזרים רבעוני: 495-515 מיליון דולר 210) מיליון ליבה + 308 מיליון התאמות וקיזוז פחת של כ 30-40 מיליון) רווח נקי הebitda מזיקוק כ 210 מיליון, בתוספת 40 מיליון מפולימרים (רבעון קודם היה בהפסד של 30 מיליון ) יחד עם תרומת קוונטיום 27.5 מיליון דולר מיצרים EBITDA של 271 מיליון. בנוסף רווח שווי מלאי חשבונאי בסוף רבעון על סך 380 מיליון ועוד הפסד קטן מנגזרים ע"ס 37 מיליון , נוסיף הכרה בהפסדי חשמל שיוכרו בביטוח הפסדי אובדן הכנסה כ 20 מיליון דולר בקיזוז מימון ופחת כ 100 מיליון נותן כ 575 EBIT ,לאחר מס יוצא נטו - 485 מיליון דולר . תמונת נזילות ומבחני חלוקה יתרת עודפי חלוקה (נכון לסוף 2025): 911 מיליון דולר מזומן בקופה: 611 מיליון דולר קווי אשראי: 530 מיליון דולר ניצול נמוך וזמינות גבוהה. מבחני חלוקה זמינים: לפחות 600 מיליון דולר המשמעות: החברה יכולה לבצע חלוקה גבוהה בלי לפגוע ביציבות, ועם כרית ביטחון רחבה שיקולי הדירקטוריון לחלוקה גבוהה הדירקטוריון מסתכל על ארבעה גורמים מרכזיים: 1. תזרים חזק ויציב רבעון של כ 500 מיליון דולר תזרים שנתי צפוי גבוה מאוד התאמות תזרימיות משמעותיות שתומכות בנזילות 2. מינוף נמוך חוב נטו ל EBITDA: 0.32 מאפשר חלוקה ורכישה חוזרת ללא סיכון מאזני. 3. נזילות גבוהה 611 מיליון דולר מזומן 530 מיליון דולר מזומן עודפי חלוקה של 911 מיליון דולר יש אישור לגיוס מיידי אגח מדורג כ 120 מיליון דולר עבור מחיזור חוב . עמידה מלאה במבחני חלוקה חלוקה מקסימאלית ניתנת עד 1.1 מיליארד דולר 4. אסטרטגיית “קציר” החברה נמצאת בשלב שבו: CAPEX נמוך תזרים גבוה אין פרויקטים הונים כבדים, במהלך 2024 ביצעה בניה מחדש של רוב מרכיבי הזיקוק הכבדים. ולכן — החזר למשקיעים הוא היעד המרכזי החלטת חלוקה צפויה (בהסתברות גבוהה( על בסיס כל השיקולים ושמרנות היתר של היו"ר קפלינסקי מובילה אותי למחשבה שדיבידנד רבעוני גדול פי 2 מדיבידנד שיא כל הזמנים שחולק ב 2022 הוא מעל ומעבר בהסתכלות שמרנית, מקווה שאופתע לטובה- דיבידנד הצפוי: כ 350–400 מיליון דולר . רכישה חוזרת: 50 מיליון דולר שלב ראשון, עם אפשרות להרחבה. בהחלטות הללו הדירקטוריון מסמן איתות חזק לשוק על ביטחון בתזרים תמיכה בשווי החברה ומימוש מודל Harvest שימוש יעיל בעודפי ההון , בוצעו הכנות ע"י ביטול הצמדה לע.נ. 1 ₪ , ולמבנה הון רזה פרטתי בעבר הרבה על כך. אולם קשה להתעלם מהעלייה האחרונה מ6.5 יום לפני האסיפה שבה אושר הסעיף החשוב הזה, והמוסדיים כנראה קלטו את המשמעות של זה ורכשו בכמויות כך שהמחזורים היו גדולים ובזן עלתה מ 154 ל 190 . כבשה שיא אחרי שיא, במצב כזה הטכנאים רק מסתכלים מהצד ולא מצטרפים, מחר אני יעלה צורת תחשיב טכני שאפשר לעבוד איתו במקרה כזה . דיבידנד דיבידנד למניה דולר 0.13 דיבידנד למניה (אגורות 37.5 ) הבוקר בנק לאומי בעל שווי שוק של 110 מיליארד חילק כ מיליארד שקל חלוקה מהווה כ אחוז בודד משווי שוק, בזן בשווי שוק של 5 אחוז ממנו מחלק סכום דומה, ההשוואה לא נועדה לחישוב שווי שוק אלא יחס עלות תועלת למשקיע סביר, כאשר בנק לאומי מכונת המזומנים מאטה בבזן היא רק החלה להאיץ. המניה התנתקה מהצמדה להון עצמי, כחברה שמתגמלת את המשקיעים בהסתכלות על תזרים דיבידנדים, מאפשר לתמחר אותה ב -2.5 מיליארד דולר רק מתזרים דיבידנדים ל 10 שנים הקרובות במודל DDTM. כאשר רצפת התמחור היא הנדלן שמופיע אפס שקלים במאזן ושווה סכום דומה לפחות שיתווסף לכך ( על כך אני יקצה פרק שלם בתמחור בזן בשבוע הבא), הערכה שלי ליעד ראשון הוא 241 , יעד שני 285 . הערכות טכניות כרגע בלבד. במחיר כזה פטרוכימים שמקבלת רבע מסכום הדיבידנד שבזן מחלקת בהתאם לאחוזי ההחזקה שלה בבזן, כאשר כיום נסחרת בדיסקאונט של כ30 אחוז, החישוב בא הוא פשוט כי היא צריכה להיסחר בערך נאיבי מלא. הדיבידנד הקרוב שיתקבל מבזן מחסל כמעט את כל החוב הבכיר שמשעבד את מניות בזן הרי שרמת הסיכון יורדת מאד ומאפשרת חישוב נאיבי, רק לדמיין ששווי שוק של פטרוכימיים כיום זה כ 450 מיליון והיא מקבלת סכום דומה מבזן כדיבידנד רבעוני וסוגרת דיסקאונט . מחר אני יקצה פרק נפרד על זה. ג.נ. מח
- #בזן
- #פטרוכימיים
- #בית זיקוק אשדוד
-
כל הכבוד על האומץ לתת תחזית כזאת מפורטת
- גלגלצ
בעיני זה קצת התאבדות כי מאוד קשה לדעת ותמיד יש הפתעות בבזן אני מחזיק לא מעט (גם אם מכרתי חלק לתוך העליוץ שהיו השנה) וגם אני אופטימי עם המרווחים היפים. צריך לקחת בחשבון שמצד שני הנפילה של הדולר עומדת להכאיב טיפה לבזן. העליהבמחיר הנפט תדרוש מהם להגדיל את ההון החוזר. כמו שכתבת ברבעון הראשון הם כנראה יספגו הפסדים על שיערוך הקיבוע שהם עשו לחלק מהמרווח. להבנתי מחכה להם השנה שיפוץ לא קטן. יהיה מענין לראות את הדוח ולא פחות מה תשדר ההנהלה לגבי העתיד הקרוב שאמור להיות עם רווחי שיא. עדין, המניה עלתה לא מעט ככה שבמחסר הכל יכול להיות. לא רואה אותם מחלקים דיבדנד הרבעון, לדעתי יחלקו דיבדנד ביינים בחציון. שיהיה לנו בהצלחה:)
-
כמה דברים ⬇
- David123
מתייחס לכמה דברים שהעלית, שממוקדים עניינית ומתוכם עולה הכרה שנכתבו מתוך הבנה בעסקי הזיקוק. על אף שאין בייננו היכרות קודמת גם לא מאתר ספונסר, לגבי האומץ שציינת זה בדיוק העניין שמאתגר אותך , לראות כמה מתוך זה מדויק ובכמה. טעית מחייב אותך ללמוד מתוך זה . סוקר אתך את כל הסעיפים שהעלית : 1. שער הדולר- מדובר על שער דולר ברבעון 1 , משקף ירידה של 2-3 אחוזים ביחס לרבעון קודם . שער הדולר מגולם במרווח הזיקוק המנוטרל של בזן, כנ"ל הירידה של 2-3 אחוזים היא משפיעה. השפעה של הדולר תהיה גדולה יותר ברבעון הזה כי מ 3.15 ל 2.9 זה 6-7 אחוזים והם מגולמים במרווח אז בחישוב EBITDA של הזיקוק כולל המרווח זה משוקלל, אולם המרווח ברבעון זה צפו להיות סביב ה 35 הרי שנפילת הדולר ב 6 אחוזים כבר הופכת לזניחה . 2. עליה במחיר הנפט תדרוש מהם עליה בהון חוזר – אמנם לא ציינתי את ההון החוזר כי יש הרבה נעלמים שאני לא יכול לקבוע הנחות בסיס בשינוי חד כמו שהיה אבל ההערכה שברבעון ראשון ההון החוזר יעלה ל 790-850 מיליון מ 680 שהיה בסוף 2025 ויעלה עוד ברבעון שתיים. למעשה התייחסות שלי קיימת בצורה עקיפה במבחני החלוקה של הדירקטוריון אם שמת לב: סה"כ המזומן היה 611 מיליון בתוספת 500 תזרים רבעוני פחות הון חוזר בחישוב שמרני מאוד, מאפשר תשלו ם דיבידנד של 350-400 מיליון דולר . 3. לגבי הפסדי קיבוע על הנגזרים שמקבעים מרווח קדימה- שמעתי את שיחת הוועידה וקמפלינסקי למיטב זכרוני אמר שזה 10 אחוז מהכמות ולכן חישבתי בהתאם את הפסדים, אני מבין את גישתך השמרנית כאן- אולם שני דברים קרו בבזן מאז שנת השיא ב-2022. בשנת 2022 בזן רצו לקבע מרווחים לכמות גדולה קדימה כ 30-40 אחוז מהיצור (כמעט את כל היצוא ). אולם הקיבוע גרם לנזק של מעל ל 300 מיליון דולר ולכן הרווח השנתי ב 2022 הסתכם רק ב 700 מיליון דולר בשנת שיא במחירי התזקיקים , זה בוודאות לא יקרה השנה , מהסיבה שציינתי וגם המנכל שנכנס , אחד היתרונות שלו בביצוע אופטימיזציה ובכל הרמות והנדבכים במפעל. התפקיד החשוב לפני מנכל ביצועיסט במפעל בית זיקוק זה- התפקיד של מי שקובע כל יום או כל כמה שעות, מה הולכים לזקק? ואיזה כמות בכל תזקיק? משפיעה הרבה על הרווחיות ומרווח הזיקוק. כלומר התמהיל שמזקקים נקבע בהחלטה מורכבת עם הרבה מאוד פרמטרים ושיקולים שנכנסים לשקלול שם. לא יכנס אתך לפרטים, אבל במלחמה כשכולם ישבו בממד וצפו בטלוויזיה, אני למדתי את הנושא כי זה ריתק אותי. 4. לגבי מה הנהלה תשדר קבלת פרומו על כך בנושאים לאסיפה, אם שמת לב הם דחו את האסיפה מ 30.4 ל 7.5 עקב מחלוקת עם המוסדיים ורצו לאשר את הכול בהסכמה רחבה, מן הסתם השאלות של המוסדיים ל מה מבטלים את ההצמדה של ע.נ. לאחד שקל חדש , המשמעויות הם רחבות אבל בגדול אתה אמור לרתק כ כמספר המניות כפול שוו ערך דולרי של אחד שקל (במועד שנקבעה ההצמדה שער הדולר היה 3.7 ) כ 850 מיליון דולר חשבונאית והיו עוד כמה דברים שכאשר החברה חנוקה וצריך לגייס אז אתה לא יכול לגייס הון במחיר נמוך מ 1 שקל למניה וזה מה שקרה בקורונה וגייסו אגח בתנאים גרועים ועכשיו ממחזרים אותו . אבל הדבר החשוב ביותר זה שחרור ההון שהוצמד למניות שיופנה לחלוקה. 5. לדעתי מדיניות הדיבידנד רק תורחב לחלוקה של קרוב ל 100 אחוז בשוטף ( במקום 75 אחוז כיום –בזן של היום היא חזקה פי כמה מבזן של 2022 (עם הגיבנת של חובות הקורונה) . 6. לגבי השיפוץ להערכתי הוא קטן בסכום השקעה ועם השפעה כלכלית מוגבלת, אכן קמפלינסקי ציין שיש לבצע עבודת תחזוקה ב CCR למיטב זכרוני שזאת יחידת פיצוח לבנזין, אולם בזן בזמן שלא מפנה את הנפטא לבנזין יכולה להפנות אותה לפולימרים ולפצות על כך , עלות שיפוץ כזה להערכתי (על סמך העבר בבזן ) כ 30-40 מיליון דולר והם מעקב ונטור אחר זה, הערכה שלי במהלך יולי אוגוסט זה יקרה, אם כי לא שולל שזה כבר קרה או קורה בימים אילו. במהלך 2024 הם ביצעו כמעט בניה מחדש של יחידת זיקוק 4 שזה כ 60 אחוז מכל המפעל של בזן, לכן כל תקציב השקעה ל 3-4 שנים הקרובות יהיה נמוך מאוד והיתרות יופנו לחלוקה למשקיעים : - ) 7. שיהיה בהצלחה !!!
- #בזן
-
וואלה דוד כל הכבוד..לא ידעתי שאתה
- הדר
כל כל חזק סניתוח פונד. פשוט תענוג לקרוא אותך. מוזר לי שלא היית פה 3 שנים של טירוף מערכות.😒|8| היינו יכולים להנות מאוד מהניתוחים שלך.
-
המשך ⬇
- David123
ג.נ. מחזיק אותם כולל אופציות פטרוכימיים וגם את בית זיקוק אשדוד, המרווח באשדוד צפוי להיות גבוה יותר, אולם הנצילות נמוכה יותר ברבעון זה עקב תחזוקה בינואר- יעלה דוח הפרד עבורם. מחר נבדוק כמה אחוזים מזה זהים לדוח שיפורסם מחר ב- בתי זיקוק, מקווה להיות מופתע לטובה מהדירקטוריון שיקצו סכום גבוה יותר מהרווחים העודפים והרבעונים לטובת בעלי המניות . רק שיתנו לבזן לעבוד בשקט והשיאים הבאים יגיעו. נ.ב. הדוח הזה מוכן מסוף מרץ ,אולם כשהבנתי אין 100 אחוז דיוק והצלחה, לא רציתי להטעות משקיעים שיקראו אותו, ועכבתי את הפרסום להיום לאחר המסחר, כנ"ל רוב הנתונים מרבעון 2 אני כבר יכול לסכם , היתר רק ביום האחרון של הרבעון ותחשיב חלקי מאפשר לי לגזור יעדי המשך מבחינת המסחר...
- #פטרוכימיים
- #בית זיקוק אשדוד
-
מעניין מאוד . תודה
- LIGHT
איך לדעתך כל זה ישפיע על המניה מחזיק משער 135
הצג עוד תגובה אחת
-
מפעלים פטרוכימיים
עלתה הרבה מתחילת השנה, עוד מעט דוח , נראה כמה מזה מגולם.
-
⬇
- David123
לדעתי אתה תופתע מאוד מהדוח, ותבין שמה שראית עד כה זה הפרומו ...בהצלחה. אני יעלה את הדוח יום לפני הפרסום בלילה אחרי המסחר, כדי שלא יטעה אחרים במידה ואני טועה בחישובים והנחות בסיס שלי ...
-
חיים אנא שף אותנו מה נראה לך..😳 (ללת)
- מתניה
-
מה הקשר יטעה? תעלה אחי
- עמיחי1
תעלה מה שאתה חושב, זה לרווחת כולם. ותכתוב - זה כמובן רק לדעתי ולא ממליץ וכו וכו וכו
-
במרץ העלתי סקירות של החברות
- David123
לפני הדוחות של החברות בזן , פטרוכימיים , בז"א עבור רבעון 4-2025 ויצא 1:1 כמו בדוח ...ושם כתבת את דעתי על הדוח הצפוי ברבעון 1 , רק שמה שעבר מאז העלה אף יותר את הדעתי לכיוון החיוב כמובן ...תדפדף אחורה על ההודעות,תקרא אותם אם מסקרן אותך . ברגע שזה מתחיל להיות דומה למקור ,אז אנשים עוד יותר יקחו את זה לתשומת ליבם והטעות יכולה להיות יקרה...לכן החלטתי הפעם להעלות את זה רק ערב לפני הדוח ...👍
- #בזן
- #פטרוכימיים
- #בית זיקוק אשדוד
-
-
פטרוכימיים – השוק פשוט עיוור
פטרוכימיים היא חברת החזקות עם נתח של 24.7% בבזן. לכן קל מאד לחשב את השווי ההוגן שלה. אני מצרף כאן את החישוב שעשיתי (לקחתי בחשבון גם את הבונוס שמגיע לאגח י'). אשמח שתבדקו אותי. אחרי שמנכים 15% דיסקאונט שמקובל לחברות אחזקה, השווי ההוגן של פטרוכימיים הוא 564. המניה נסחרת ב- 384. דיסקאונט של 32% על השווי ההוגן. פשוט אבסורד!
- #פטרוכימיים

-
כמה נקודות
- גלגלצ
קח בחשבון שלחברה יש חוב מכביד של 200 מליון ברבית מאוד גבוה שמכבידה על החברה, ואם אני מבין נכון יש לה אופציות בכמות של 10 אחוז מכמות המניות במחיר מימוש מאוד נמוך. ככה שצריך להוסיף את זה לשווי. לדעתי, הפער לא כל כך מהר יסגר, לחברה יש מגבלות חלוקת דיבדנד. אז אני חושב שרק אם יגיע דיבדנד כדול מבזן (וזה יקרה בסבירות גדולה) ביחד עם מימון מחדש של החוב זה יצדק את סגייאת הפער בין השווים
-
הבהרות לחישוב
- yakov7
החוב ה"מכביד" הוא אגח י'. כללתי בחישוב גם את ערך הפארי נכון להיום וגם את הבונוס שמגיע לבעלי האגח. כשמסתכלים על הרווח הצפוי של בזן ועל הדיבידנד הצפוי - מרבית או כל אגח י' תיפרע מקסימום תוך 10 חודשים. את האופציות שבתוך הכסף כבר כללתי במספר המניות - ברור שהם ימומשו. מי שמבין את הרווח שצפוי לבזן השנה, צריך להבין גם שאין שום הצדקה לדיסקאונט של מעל 15% שזה מה שמקובל לחברות אחזקה. דרך אגב, גם מרווחי הסולר וגם מרווחי הבנזין הם כרגע מעל 50 דולר !!!
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
לא התכונתי לריבית שלא שולמה
- גלגלצ
שזה הערך הפארי שאתה מחשב. התכונתי הוצאות המימון העתדיות שיש להם בגלל הריבית הגבוהה, בנוסף לתשלום הנוסף התלוי במחירהמניה . באופן תאורטי, כאשר מחשבים שווי נקי של חברה מנכים חוב, פה יש חוב מכביד באופן חריג וצריך לתמחר אותו. לא נכנסתי למחיר של בזן,זה לא קשור לדיון, אפשר גם להחזיק את המניה באופן ישיר. התייחסתי לפער או יותר נכון לייחס בין השווי הנכסי של פטרוכמים למחיר המניה. בוודאי שאם בזן תעלה עוד פטרוכמים תעלה גם וכנראה יותר.
- #בזן
-
בזן הגיעה ליעד 173 יעד הבא קצה תעלה 180
יעד המהלך כולו 193 . כפי שהעליתי אתמול כשהמניה שייטה ב 158... פטרוכימיים נושקת ל 400 הולכת לאיטה אחרי בזן שמושכת ... היום ב 15 אסיפה כללית בבזן בעיקר הנושא החשוב של ביטול ע.נ. 1 ש"ח לדעתי הגיעו להסכמות עם המוסדיים, מי שאוסף כרגע לדעתי לפי שיטת האיסוף שהייתה אתמול זה מור או מיטב , הערכה שלי זה מור לפי שיטת האיסוף יפרט בערב . בהצלחה למחזיקים .
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
פטרוכימיים אגח י' - בונוס הוני
לכל מי שלא זוכר. התנאים של אגח י' כוללים בונוס משמעותי שיחושב לפי ההפרש בין מחיר בזן לבין 74 אגורות (כיום). ה-74 יורד כל פעם שבזן מחלקת דיבידנד. מצרף את התאור המלא:
- #פטרוכימיים

-
פטרוכימיים אגח י' - בונוס הוני
לכל מי שלא זוכר. התנאים של אגח י' כוללים בונוס משמעותי שיחושב לפי ההפרש בין מחיר בזן לבין 74 אגורות (כיום). ה-74 יורד כל פעם שבזן מחלקת דיבידנד. מצרף את התאור המלא:
- #פטרוכימיים

-
פטרוכימיים – השוק פשוט עיוור
פטרוכימיים היא חברת החזקות עם נתח של 24.7% בבזן. לכן קל מאד לחשב את השווי ההוגן שלה. אני מצרף כאן את החישוב שעשיתי (לקחתי בחשבון גם את הבונוס שמגיע לאגח י'). אשמח שתבדקו אותי. אחרי שמנכים 15% דיסקאונט שמקובל לחברות אחזקה, השווי ההוגן של פטרוכימיים הוא 564. המניה נסחרת ב- 384. דיסקאונט של 32% על השווי ההוגן. פשוט אבסורד!
- #פטרוכימיים

-
השוק לא עיוור מתמחר שני סיכונים
- David123
אחד דילול וזה דילול של אופציה 1 עמוק בכסף ושל עדי הלוואה המירה שני אלו וודאים בנוסף ל אופציה 2 שהיא קטנה עם תוספת 600 אז הדילול שלה קטן יחסית . דבר שני החוב של ט+ י הוא שעבוד של המניות בזן וברגע שהם יעלמו הדיסקאונט גם הוא יעלם . ג.נ. מחזיק את שניהם מה החישוב הנכון הוא להכניס דילול מלא ולהמתין לדיבידנד שמן מבזן שיוריד את החוב הבכיר של ט+י , אז פטרוכימיים תמריא .
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
כללתי כבר את כל אופציה 1
- yakov7
כי היא עמוק בתוך הכסף. תסתכל בחישוב. אופציה 2 הרבה מחוץ לכסף. ההמרה של פדרמן מוסיפה מניות אבל היא לא תקרה בשנה וחצי הקרובות. תזכור גם כי בשנת 2026 צפוי דיבידנד גדול מבזן שגם הוא מוסיף 70-80 אגורות לשווי ההוגן של פטרוכימיים.
- #פטרוכימיים
-
שני דברים עדי פדרמן יבצע המרה ברגע
- David123
שיראה את אגח ט+י נעלמים. החוב שלהם הוא 250 מיליון שח וזה יכול לקרות בתוך 3 - 4 חודשים מהיום . ואם זה קורה אז ברור שהמניה מעל 600 ואופציה 2 נכנסת לכסף הרבה לפני הפקיעה .
-
מסכים
- yakov7
מאופציה 2 במחיר מימוש 600 אני לא מתרגש. זה שולי.
-
מדהים מה שהיה פה לפני חודש...🙇🙇
חלק מהאנשים הוציאו מהבוידם אנטומיה של מפולת. אנשים פירקו תיקים חופשי ועלו על הגדר. אחרים כתבו שסיום המערכה יוביל לירידות חדות אצלנו כי השוק עלה על בסיס נפילת איראן. תזמון מדהים לפני אחד הסקוויזים הכי מדהימים שהיו פה שנים.
-
מבחינת לחימה כנראה שהכל יסתיים
- David123
בונים כעת על מצור והסכם ...נקווה לפירוק הגרעין כל דבר מתחת לזה רע מאוד . שים לב לבזן -בגלל שיש שקט רק על סמך רבעון 1+2 (כי אמצע מאי זה כמו סוף רבעון 2 הכל מכור מבחינת חוזים עתידים של יוני כבר יצאו מחירים גבוהים ) אז איך היא ממריאה היום ...ממליץ לעקוב אחריה...וכמובן פטרוכימיים מינוף 2-3 מעל בזן . נראה לך הגיוני שהם יעלו אם המלחמה נגמרה ? שאלה רטורית כמובן ...
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
שוק פסיכי בפעם האלף😃
- זיו מ
יש פה שוק שנהר של כסף זורם אליו ללא הפסקה.....רשמתי למעלה על ביצה ותרנוגלת ...וכנראה שזה ימשיך עוד הרבה זמן 🙏🙏
-
אתה גם היית על הקשקש של לפרק הכל ולעבור לשורט
- דניאל24
שנגענו ב4000 . אין ספק היה מפחיד ומזיע אבל חזרנו חזרה למעלה
-
כתבתי אז(חפשו) מי שיש שכל לא נוגע
- kari
ברוך השם על השכל
-
אכן היה יום אחד שהזעתי אבל למחרת
- הדר
התעשטתי כשהתקבל זנב קונים על תחתית התעלה. אבל יאמר לזכותי שנלחמתי פה שבועיים רצוף בכל המפחידים ולעיתים הרגשתי שאני אולי טועה והם צודקים. למדתי במהלך 30 שנות מסחר שרק הגרף קובע בסופו של דבר ועניין ולא גחמות והרגשות למינהן. אם אין שבירה בגרף...המימוש הוא כבד אך בתוך מהלך העולה.
הצג עוד 3 תגובות
-
-
שעה וחצי מחזור שיא 29 מיליון אסימונים יורדים
בזן, כל מה שכתבתי עליה מתגשם היום -דוח רבעון 1 יפורסם ב 20.5.2026 היום הודיעו ברגע שמתחילים בהכנת דוחות יש 14 ימי שקט של הודעות במהלך הכנת הדוחות . מחר ה 7.5.206 אספיה כללית הכל כבר סגור מול המוסדיים . יעד ראשון בבזן 173 יעד שני 193 . פטרוכימיים יעד ראשון 450 יעד שני 560 כל זה לפני הדוח ...אחרי הדוח היעדים משתנים כמובן ...עולים ...בהצלחה למחזיקים . בערב יוציא את ההסבר לכל היעדים ...
- #בזן
- #פטרוכימיים
-
ממליץ לעבור על כל ההודעות האחרונות
- David123
שלי בקשר למניות הנ"ל במהלך החודש וחצי האחרונים. כדי להבין את גודל השינוי שקורה בחברה ובחברת האם בימים אלו ...
-
עליה ל 160.8 ירידה ל 153.8 בדיקת פר
- David123
בדיקת פריצה וחזרה מהירה ל 161 עכשיו הכל מוכן ליעד הבא 173 160 כבר נפרץ . 10 מיליון שח במימוש המהיר מ 160 ל 153.8 ו 7 מיליון חזרו מעל ופרצו ... סיימתי לדווח להיום 😛
-
שלושת הזיקוקיות פרצו היום את השיא🌹
בז"א בית זיקוק אשדוד קבע שיא חדש 10000 סגר 9818 - מחזורים בשבוע האחרון גדולים. בזן פרצה קבעה שיא שנתי חדש 146 סגרה 145.5 מחזור 22 מיליון שח . פטרוכימיים קבעה שיא חדש 342.4 סגרה 336.9 מחזור גדול (יחסית למה שנסחרת) . בסה"כ כל מה שכתבתי בשבת התגשם היום ... עליות נחמדות 7-12 אחוז (אשדוד כבר עלתה 20 אחוז בשבוע האחרון -אז היום פחות רק3 אחוז ) ג.נ. מחזיק את שלושתן כולל נגזרות שלהן ... כל מה שיש לי לומר שמה שראינו היום שה התחלה שהמוסידים מבינים שמה שבזן הולכת לעשות באסיפה הכללית הוא השינוי בסעיף 7 ביטול ע.נ. 1 שח עם משמעויות גדולות בתמחור המניה . מביא ציטוט שלו : נושא מס' 7 - תיקון תקנון החברה - ביטול הערך הנקוב של מניות החברה למועד דוח זה, הון החברה כולל מניות רגילות בנות 1 ש"ח ערך נקוב כל אחת. ביום 25.3.2026 החליט דירקטוריון החברה להמליץ לאסיפה הכללית של החברה לפעול לביטול הערך הנקוב של המניות הרגילות של החברה, ולשם כך לפעול לתיקון תקנון החברה בהתאם. לפרטים ראו סעיף 5 להלן. ההחלטה המוצעת "לאשר את ביטול הערך הנקוב של מניות החברה, באופן בו כל מניה רגילה בהונה הרשום של החברה וכן בהון המונפק והנפרע של החברה תהפוך למניה ללא ערך נקוב, וכן לאשר תיקון תקנון החברה בהתאם לנוסח המתוקן שצורף כנספח ג' לדוח זימון האסיפה." מאפשר גמישות בחלוקת דיבידנדים: בחוק החברות, יש קשר מסוים בין הון המניות הרשום לבין היכולת לחלק דיבידנדים. ביטול הערך הנקוב מפשט את המאזן והופך חלק מההון ל"פרמיה" או לעודפים, מה שיכול להקל טכנית על חלוקת רווחים בעתיד. מאחר ו-ע.נ. מרתק הון מניות של 812 מיליון דולר מתוך העודפים שהם בסה"כ 905 מיליון דולר ולאחר האישור הריתוק הזה משתחרר ....המוסדיים כנראה מבקשים הסברים והבנות בנושא ולכן אסיפת הכללית נדחתה ל7.5 במקום ה 31.4.2026 והיום גם למוסדיים האסימון ירד...שאם יש כוונה כזאת אז כנראה שהרווחים ברבעונים הקרובים הם פנומינאליים ... בהצלחה למחזיקים !!!🌹🌹
- #בזן
- #פטרוכימיים
- #בית זיקוק אשדוד
-
יפה ..סחתיין על הקיים ועל ההסברים היפים😍 (ללת)
- הדר













